lördag 22 februari 2014

Lördagsärende

Idag var vi på Elgiganten och införskaffade en rese-DVD till Jenny och Theodors tågresa till Skåne på måndag. Lillgrabben trivdes i butiken med alla skärmar och människor att titta på.

torsdag 20 februari 2014

Lyckliga gatan sext . . . femton?

          Nu har vi köpt hus!
                    igen . . .


Flyttlasset går i april eller maj och destinationen är Hammar, på Hammarö, en annan lycklig gata med husnummer 15. Det nya huset är fantastiskt fint, lite större, liite centralare, liiite nyare och liiiite dyrare... :-(
Mer om det huset i senare inlägg...

Idag lades annonsen ut för vårt kära hus i Norsbron på Hemnet.se.
Ett hus vi spenderat närmare två fantastiska år i, ett hus vi lagt ned mycket tid och kärlek på och förvaltat med respekt och vad jag vill påstå, god smak.
Innan försäljningen är klar, som jag tror och hoppas kommer gå snabbt och smidigt, så kommer jag att göra ett litet hommage för att sammanfatta vår tid i huset och vad vi gjort för att fräscha upp det lite.
Med största sannolikhet kommer vi att behålla bloggen av samma anledning som tidigare, så att vi kan se tillbaka och minnas vad vi gjort och upplevt, då vi inom några få år räknar kallt med att vi glömt de fina vardagsstunderna. Minns du själv vad du gjorde våren för fyra år sen?

Så här såg det ut i tisdags efter att snön regnat bort, innan den nya snön kom.

tisdag 18 februari 2014

Hej mammaledighet!

Efter en hektisk helg med jobb och storstädning av hus är det äntligen tisdag. Förkylningen kom som ett brev på posten men glad är jag ändå, för nu har vi fotogragerat huset inför visning och sista jobbdagen innan mammaledighet är avklarad! Då var det väl bara att lägga upp benen i högläge och vänta på bebis:)

Sälja hus steg 1

Citroner, tulpaner och fotograf på plats, nu kör vi igång!

tisdag 11 februari 2014

Tisdag med present

Idag när jag kom hem från jobbet stod det som vanligt den senaste tiden middag i ugnen, klar att serveras.
Men inte nog med det, idag fick man 
Alla Hjärtans Dag-paket efter maten!

I julklapp av Synnöve fick vi tre av fyra exemplar i en riktigt fin utgåva ölglas med motiv i form av gamla ölbryggerietiketter.
Vi har för avsikt att hitta det fjärde glaset.
Men det verkar som att det även tillverkats lokala ölglas till samma serie, för när jag öppnade mitt paket hittade jag det här på insidan...


Fina! 

Tack älskling.

fredag 7 februari 2014

Fredagstårta

Idag gjorde tyvärr en kollega och vän sin sista dag hos oss, chefen visar sin uppskattning för tiden hos oss på ett annorlunda sätt...


torsdag 6 februari 2014

Minnesvärda stunder i vardagsstressen


















Som jag nämnt tidigare så går tiden oerhört fort... imorgon är det fredag IGEN, vad hände med veckan!? Vakna, dagislämning, jobb, lunch, jobb, dagishämtning, laga mat, lite lek, lägga barn, sova, bli väckt av barn, sova, bli väckt av barn, sova, bli väckt av barn, sov... nej väckarklocka! vakna, dagislämning, jobb....... und so weiter, und so weiter... tiden går fort och vi är trötta, för trötta för att blogga bevisligen, även om det blir några ord och bilder emellanåt.

Dansa... pausa...
Men det är nu man verkligen uppskattar de där fina vardagsstunderna, oftast är det Theodor som gör något sött som får oss att glömma att han hållit oss vakna en hel natt. Men det kan också vara som häromdagen när jag fyllde tjugofem... näää nu ljög jag... tjugoåtta... så passade Ketty grabben medan vi gick på husvisning i lugn och ro innan vi gick ut och åt en väldigt trevlig middag för två på Alfies inne i stan. Vi var mätta, belåtna och bara de få timmarna tillsammans gav oss båda lite energi.

Säg: - Klara, färdiga, gåååå!! så springer han som en kenyan på uppåttjack. D.v.s. glatt och snabbt.
Men nu är klockan halv tio och för kanske trettionde kvällen i rad vägrar vår tvååring sova.
Det spelar ingen roll om han sover middag eller inte, är på dagis eller inte, är ute i snön och bränner energi eller inte, vi får helt enkelt försöka acceptera det faktum att det är så här, och förhoppningsvis får vi sova någon natt nu till våren. :S

Eftersom det i vanlig ordning nästan uteslutande läggs upp bilder på lillgrabben kommer här en bild på mig och Jenny när vi dansar vår bröllopsvals till "Make you feel my love" av Adele.
Inte så traditionellt, men det är en väldigt fin låt.

Adele - Make you feel my love

söndag 2 februari 2014

Idag är det LEGO-söndag hemma i Norsbron!

Theodor bestämde sig tidigt för att idag ska det minsann byggas med LEGO, och jag var inte sen att haka på förstås! ;)

Tänk att min tvåårige son redan kan bygga ett stabilt LEGO-fort med kanoner och vakttorn.
Kanske med liiite hjälp från pappsen...