söndag 30 september 2012

Lite vardagsrum

Lite kök

Hittade kökshanddukar på Lagerhaus i veckan som jag tyckte skulle passa finfint i köket, så det blev en liten skål, en duk och kuddar till kökssoffan i samma mönster, husligt värre!

torsdag 27 september 2012

Heldag med finaste tjejerna!

Idag blev det en heldag med Linnea och hennes lilla Clara:) Det blev lunch, en runda på stan och efteråt världens godaste scones! Det var "tjejkväll" i stan idag vilket innebar 20 % rabatt i de flesta butiker, trevligt! Det blev lite nya saker till köket, en lampa till vardagsrummet och hårfärg. Nu ska håret bli ljusare igen! Är lite nervös för att färga hemma men men, man är ju inte direkt rik när man är mammaledig så vi chansar:)
Tack för en trevlig dag tjejer!

Vi var på Gripen och vägde Theodor också, 9 kilo väger han nu! Och det känns när man bär runt på honom hela dagarna kan jag lova! Vår lille kille är inte så liten längre:)


Mums med scones!

Hipp! Hipp! Hurra!

I måndags blev jag morbror till en underbart söt liten pojk, det är min kära lillasyster Solveig som i samarbete med sin äkta make Alexander har berett, bakat och gräddat sin nu nykläckta son, vad han ska heta är ännu oklart, men jag vågar tro att vad de än väljer så blir det fint.
Stort, stort grattis till er båda och ett extra grattis till grabben som fått så fina föräldrar!

Jag vill också passa på att gratulera min underbara son som idag fyller nio månader. Grattis!
Nu när du spenderat lika mycket tid i den hårda verkligheten som du spenderade bortskämd i mammas mage så ska jag lyssna på dig lite extra när du klagar och med en menande blick säger att det var bättre förr, för då slapp jag tugga maten.



onsdag 26 september 2012

Vår kille nio månader!

I morgon blir Theodor nio månader! Stora killen! Nu går han för fullt med stöd av möbler och kryper på riktigt. Trodde inte han skulle börja krypa på riktigt då han verkade så nöjd med att åla men för två veckor sen lossnade det så nu kryps det för fullt!
Babblarna är hans nya stora kärlek, dom spelas flitigt om och om och om och om igen... Här kommet baba....Ba ba ba ba ba.... Låten har man numera på hjärnan dag som natt.
En annan favorit är hans nya blåa Bobby car, den får man köra runt med till både fötter och rygg blöder.. Så fort man stannar börjar han stortjuta... Vår lille plutt vet vad han vill i varje fall, det är ett som är säkert!

Nio månader har gått fort!
Mamma och pappa älskar dig<3




söndag 23 september 2012

Kakfat till gofikan;)

Fick en jättefin present i lördags! Nu ska jag baka kakor och lägga på kakfatet som min fina vän Linnea gjort! Tusen tack!! Så himla gulligt!


Underbara helg!

Så var det söndag igen, helgerna går alldeles för fort :(
Denna helg bjöd på två turer till IKEA och middag med fantastiska vänner! Vi slängde ihop hemmagjorda hamburgare och till efterrätt blev det marängswiss, barnsligt gott! Barnen hade pyjamasparty och tittade på Babblarna medan vi åt massa mat och hade det väldigt trevligt:) En perfekt lördagkväll för trötta småbarnsföräldrar!

Vi har även hunnit skruva ihop lite möbler! Ett vitrinsskåp är på plats, en byrå i hallen och en garderob i Theodors rum. Huset börjar kännas mer som ett hem nu;)

Nu ska vi söndagsmysa med film och glass, brasan är tänd och jag har en förkyld liten kille sovandes i min famn.

torsdag 20 september 2012

Bad, lek och mys!

Denna veckan har jag och Theodor hittat på en massa skoj! Vi har bland annat varit på det nyrenoverade badhuset och badat, haft en massa trevligt besök hemma och idag blev det en tur till öppna förskolan i Viken med goaste vännerna. Det blev en massa lek och sen blev det en låååång tupplur i vagnen på väg hem:)


måndag 17 september 2012

söndag 16 september 2012

Nya gardiner!

Nu har gardinen i Theodors rum äntligen blivit klar! Sjukt stolt över mig själv som lyckats sy en gardin! :) Använde samma tyg som när jag sydde vimplarna, köpt på Olssons tyger. Här kommer även en bild på barnmöblerna mina föräldrar hade med sig inköpta på xxxlutz i Malmö. Blev jättefint och kommer säkert bli väldigt uppskattat i framtiden!


lördag 15 september 2012

Lördagsmys:)

Ikväll blev det Babblarna för hela slanten! Nu blir det hemmagjord pizza i soffan med älsklingen:)


torsdag 13 september 2012

Härliga dagar!

Tack fina Linnea för en jätte mysig dag! Barnen har busat och lekt en massa och Theodor sover nu gott i sin säng sedan flera timmar tillbaka:) Kan det bli sovmorgon till halv sju i morgon måntro?

tisdag 11 september 2012

Tack för en trevlig långhelg!

Nu har svärmor och svärfar påbörjat sin färd mot sydligare breddgrader, en sjutimmars tur ned till Skåne.
De kom till oss förra torsdagen med husvagnen fullastad med leksaker, hyllor till vårt förråd och allehanda användbara pryttlar till huset. Inte fick de någon ro och vila hos oss, svärmor Christina har tagit väl hand om lille Theodor och svärfar Göran har skruvat varenda dag, han är väldigt händig må jag säga.
Inte mindre än åtta nya lampor har installerats, så nu är det verkligen ljus i vårt hus! som Jenny hade sagt.

                            Gammelmormor Greta skickade med dem en kristallkrona som hon ärvt
                           av sin framlidne bror Axel, den hänger nu praktfullt över vår matsalsgrupp.

Efter att ha blivit bortskämda i vårt eget hem nu i fem dagar så kommer vardagen åter, en vardag som är lite ljusare och mysigare än dagarna innan de hälsade på. Tänk att några lampor och hyllor kan göra så mycket för huskänslan, på kvällarna innan vi lägger oss brukar jag och Jenny gå runt och mysa och insupa känslan av att detta fina hem är vårt i några minuter. Det är en underbar känsla!
Men att bo i hus har förstås några nackdelar också, vår första elräkning kom igår och där kunde man läsa att vi förbrukat el för cirkus 200:- på en månad, jättebra! sen läser jag att skatter och diverse avgifter kostar 250:- för samma månad... sen läser jag att det är en "abonnemangskostnad" för att vi använder elnätet på 550:- som också läggs till. Summa summarum, en elräkning på 980:- en månad vi förbrukat el för 200:-,
låter inte det orimligt så säg, vad är vitsen med att spara på hushållsel när det inte är den som kostar känner jag spontant. All makt åt Fortum, vår blodsugare!

För att vända den negativa stämningen i mitt inlägg så bjuder jag nu på några fina bilder från helgen som har gått. Håll till godo.

Theodor provar morfars glasögon.


Mormor Christina och Theodor.


Lillgrabben blev väldigt glad för sitt nya vrålåk!


Framåt kvällen sitter det fint med en mysig brasa...




söndag 9 september 2012

fredag 7 september 2012

Surströmming och skaldjur!

Idag har jag varit på sightseeing i Karlstad med mina föräldrar. Solen visade sig en stund när vi kom hem så då blev det en kaffe på altan. Det har även avnjutits middag i form av surströmming, skaldjur, goda ostar och annat gott. Surströmmingen hoppade jag och mamsen över men Kelly och pappa tyckte det var smakens! I morgon blir det hemmapyssel i huset, kram på er!

"Att göra en Greta..."

Alla människor gör medvetna och omedvetna ansiktsuttryck, med hjälp av ansiktsmuskulaturen framför man ett overbalt budskap, en sorts emotionell kommunikation som enligt "Universalhypotesen" är ett språk som hela jordens mänskliga befolkning delar, även vissa däggdjursarter såsom hundar och apor.

Jag har lagt märke till att dessa omedvetna ansiktsuttryck kan följa med i vårt DNA, i självaste arvsmassan.
Jag ska berätta om Greta som är 90+ och bor i Lund, hon har en dotter som heter Christina som i sin tur har en dotter som vi alla känner, som heter Jenny. Dessa förtjusande kvinnor har alla tre en DNA-sträng som forskarna har valt att kalla "Att göra en Greta-strängen". Först trodde man att de tre lärt sig och tagit efter sina mödrar generation efter generation, men nyinkomna bilder på den yngstes avkomma skakar hela forskarteamet. Redan efter några månader såg man tendenserna, men vid sju månaders ålder fångades den fulländade "att göra en Greta"-uttrycket på bild.


    Detta är att göra en Greta och det är sååå sött...

onsdag 5 september 2012

Mammas duktiga kille!

Nu går det undan! Sitta still på golvet är ett minne blott:) På bara en vecka har Theodor blivit stadigare och har nu även börjat ta några stappliga steg medan han håller sig i möblerna:) Faster Ketty ordnade en jätte bra grej till honom. Det är ett "aktivitetsbord" och med det kan han både stå och gå och så spelar det musik och blinkar, väldigt uppskattat!

I morgon får vi finbesök från Skåne! Då kommer mina föräldrar, det ska bli jätte mysigt och så roligt att visa dem huset!

...och GRATTIS till Kebby som fyller 23 år idag! Hipp hipp hurra på din födelsedag!

Onsdagsmiddag

tisdag 4 september 2012

Färdigbakad, nu i väntan på utmarsch!

Jag läste igår på min lillasyster Solveigs facebook att hennes "bulle i ugnen" är färdigbakad och kan vilja komma ut när som helst, h*n är beräknad till månadens andra hälft, men en Finnpersare har inte tålamod att bara ligga och slöa så jag tror det är dags ganska så snart.

För någon månad sedan var Solveig hemma och hämtade den babykorg som de flesta i släkten
har legat och sprattlat i de senaste 70 åren. Eller njae, det jag menar är att de flesta i släkten
någon gång under sina första månader har legat i den, inte mer än så får jag hoppas.

I alla fall... den gjordes som en gåva till min farfar & farmor då min far skulle födas, året var 1942.
Senast att ligga i den var förstås min son och nu är det väldigt snart dags för ännu en familjemedlem.
På korgens undersida kan man läsa sig till vilka som legat i den, väldigt fin tradition tycker jag.

Lycka till med allt Solveig!


Blev överraskad med en fin blomma av världens bästa sambo igår! Tack älskling!

måndag 3 september 2012

Kort men trevlig semester!

Denna sommaren blev det endast 1 ynka semestervecka, vår plan är att ta igen det nu till hösten, men med allt vi har på gång så kanske det dröjer lagom till att den färsta snön lägger sig. Tiden går ju så fasansfullt fort nu och det känns verkligen som att man inte hinner med allt man vill göra, men så känner nog de flesta.
Vi vet dock inte vart vi ska åka, någonstans där det är varmt, finns en pool och en seriös sjukvård, om olyckan skulle vara framme. Tips är välkomna!
Jag har fått höra att det är svårt att lämna kommentarer för att man måste logga in och det ser inte bättre ut än att man måste ha en @gmail tyvärr.

Här kommer några bilder från dagsturen ut på Mälaren och Björkö, där vikingastaden Birka låg för över ett millenium sedan. Vi var där tillsammans med farbror Kerry med familj som bor på Ekerö.

Här är vi ute och promenerar i solskenet på landsbygden utanför Birkabyn.

Efter mycket möda och slit tog vi oss upp på toppen 
till Ansgarskorset som sägs vara platsen där Ansgar 
en gång i tiden reste Sveriges första kors.

I förgrunden till Ansgars kapell breder de vackra vetefälten ut sig.

I kapellet stod det: "Ansgar lider gärna med Herren Jesus Kristus"
Mannen som kristnade Sverige var tydligen masochist.

Vädret växlade plötsligt till ett rejält åskoväder, men som tur var kunde
vi söka skydd i masochisten Ansgars kåk och vänta ut stormen. 
Sedan skyndade vi tillbaka till färjan som tog oss tillbaka till Ekerö.

Detta var förstås inte det enda vi gjorde under vår semestervecka, men denna dagen kändes det verkligen att det var semester i vart fall. Tack till Kerry, Johanna och barnen för sin gästvänlighet! 



lördag 1 september 2012

Gungeligung:)

Varit i stan och köpt tyg till gardiner i Theodors rum, och sen fick det självklart gungas lite:) Väldigt lajbans tyckte Theodor! Nu blir det grillning hos Ketty och Sören! Trevlig helg!