tisdag 12 maj 2015

Mystiska telefonbilder . . .

I februari var jag på väg till Stockholm för några möten och på vägen dit fick jag se något konstigt. Antingen såg jag ett flygplan som störtade, en meteorit som brann upp eller så var det en rysk spionsatellit som fick slut på bränsle och störtade ned över Mellansverige. Hur som helst så lyckades jag ta ett kort på det!

Priset på diesel var ganska hyfsat ändå. Jag skulle ha passat på att tanka!



På Ellens dop i oktober så lyckades Fredrik ta ett kort som jag inte kan förklara... vad letade vi efter? Jesus? Påskägg? Jag minns att prästen sa att den helige ande alltid finns med oss, att han omsluter oss med sin kärlek o.s.v... var det kanske honom vi letade efter?
Eller så gör jag som vi svenskar brukar göra, skyller på norrmannen som tog kortet.

Ellen! Vart är Jesus? Tittut!



Sen så fick jag ju ett ganska suspekt brev i vintras också... men det kan jag ju berätta om vid ett senare tillfälle... #cliffhanger

Det kanske var Mulder och Scully från Arkiv-X som ville veta mer om det "så kallade" meteoritnedslaget?

måndag 11 maj 2015

Skåne ToR

I onsdags åkte vi till Skåne, jag jobbade medan Jenny och barnen spenderade lite kvalitetstid med mormor och morfar. Som vanligt blev vi rikligt bortskämda med god mat och en extra hand med barnen, det blev några avslappnade kvällar alltså.


Att Skåne är vackert vet de flesta, det bjuds på kilometerlånga gula rapsfält, storslagna byggnader och en och annan dunge de kallar skog.
Men det är få som tänker på hjälpsamma människor när de tänker på Skåne. När jag parkerade på en öde parkering i Malmö för ett tidigt morgonmöte på fredagen så såg jag till min förvåning att några hjälpsamma människor ställt upp en bil på ett par gamla fälgar när de stal däcken för att inte skada karossen i onödan, det tycker jag var fint gjort. :) Skåningar är så omtänksamma!


På fredagseftermiddagen sa vi hejdå till gammelmormor Greta en sista gång i St Råby kyrka, det var en fin begravning.

Nu är vi tillbaka i Värmland och Theodor har blivit ännu mer förtjust i Mumintrollen efter att ha sett en av dem flyga runt i en luftballong nere i Skåne.


måndag 4 maj 2015

Siri börjar bli stursk!

Nu kan man lätt tro att jag är både schizofren och har dålig tidsuppfattning... det senare kan nog Jenny intyga att det stämmer men oftast har jag koll på vilken dag det är åtminstone.

De två tidigare inläggen skulle förstås lagts upp igår, söndag, och det andra för någon vecka sedan. Min telefon, Siri som hon kallar sig när jag pratar med henne. Hon beslutade sig tydligen för att spara mina vardagsuppdateringar till en bättre dag, en regnigare dag som idag. Jag förstår hur hon tänker, fler släktingar och vänner som sitter vid datorn när det öser ner än när solen skiner som den gjort de senaste veckorna. Men jag får nog ta ett snack med henne och förklara vem som bestämmer.

Men eftersom jag ändå sitter här och skriver så passar jag på att skryta lite om ett rekommenderat brev jag hämtade ut på ICA Lövnäs häromsistens...


He aquí, Su Majestad el Rey Felipe VI de España

Avslutar helgen med grill och målning!

Efter en helt underbar långhelg med sol, glada barn, glad fru, god mat (läs: mycket grillat och lite skaldjur på det), shoppingrunda på stan, kvällsmys, dop och besök av storebrorsan från Stockholm så kan jag gå till jobbet imorgon full av ny energi!

Nästa vecka blir det Skåne!

Jenny målar fönster och dörrar och tvättar fasad, Se skillnaden på träpanelerna i skuggan och de i solen som tvättats.

Lilla Minelle döptes i helgen, Halleluja! Allahu Akbar!

Produktiv helg med tidiga morgnar!


Inför helgen skrev vi en av våra många "to do" listor, med en prioriteringsordning som vi sällan följer. Lördagen blev otroligt produktiv och vi vårstädade hela uterummet, målade fönsterramar eller vad det kallas, grävde upp våra vinbärsbuskar och "lannet", återplanterade buskarna i hålet i häcken, sålde utemöbler och monterade de nya, vi förberedde delar av trädgården för att så nytt gräs och fixade lite småsaker som behövde underhållas.

Tyvärr lyckades vi inte göra särskilt mycket av det på listan, såklart. Men vi började tidigt även denna morgon och vi räknar med att vara nästan lika produktiva idag, om vädret tillåter.

Jenny och Ellen har putsat våra fönster här på morgonkvisten!

Senare i eftermiddag blir det lite kalasfika för Ellen igen, det är inte alla som kan komma på hennes födelsedag så det blir många fikastunder, eller välbehövliga pauser, det beror på hur man ser det.