onsdag 29 augusti 2012

Härlig dag i solen:)

Idag har jag och Theodor myst i Mariebergsskogen med en vän och hennes söta dotter! Blev en glass och kaffe i solen och sen hälsade vi på djuren:) Härligt väder har det varit hela dagen, mer sånt vill vi ha tack!

Min garderob har renoverats!


    Från det här...                                                                 ...till det här!

Tack för mig, nu kom Jenny och Theodor in på jobbkontoret, nu är det dags att åka hem för dagen.


Städa?

Ta't lugnt morsan, jag hjälper till:)


(I bakgrunden syns gamla tapeten)


Mer tapeter!

Efter att vi tapetserat om Kellys kontor fick vi ett ryck och tapetserade om matsalen också! Vardagsrummet och matsalen sitter ihop men hade tidigare olika tapeter. I matsalen satt en tapet med stora rosa blommor som vi i och för sig gillade, men för att få det lite mer enhetligt och binda ihop rummen ville vi gärna ha samma i båda. Denna ide var kanske jag lite mer sugen på än Kelly men efter lite övertalning åkte vi till stuvbutiken och hittade samma tapet som den i vardagsrummet! Den är också blommig fast vit och lite trevligare mot ögat. Riktig fint blev det i varje fall, det tyckte till och med Kelly när det blev klart:) Det var faktiskt väldigt kul att tapetsera också:)


Före och efter!

måndag 27 augusti 2012

Kontor & Trädgård

Ännu en helg med "bök o stök" i nya huset är avklarad, denna gången var det trädgården och kontorets tur att få en ansiktslyftning. Jag fyndade (vill jag tro) en STIGA gräsklippare på Johnny's i Kristinehamn med nybytt motor och vibrationsdämpare i förra veckan, men på grund av vårt fantastiska svenska sommarväder har man nästintill behövt gummistövlar för att röra sig utomhus, därför klipptes gräsmattan först i helgen, det blev helt klart bättre!

Vi har drivit ut djävulen från kontoret och med honom även de anskrämliga blommorna som spydd... *harkel* ...prydde väggarna!
Det blev riktigt fint och döm av vår förvåning när vi stod färdiga och kunde konstatera att det blev riktigt bra, vi som inte tapetserat annat än en fondvägg tidigare.
Bild på det kommer inom kort, behöver internet hemma för det först, det är bara Jenny som är modern nog att blogga via mobilen. Men bredbandsinstallatören var hemma idag, så snart är vi återigen en del av informationssamhället!

Nu spanar jag förstås efter några fina möbler till kontoret, bl.a. skulle jag vilja lägga vantarna på en chesterfieldfåtölj. Blocket har inte mycket, men på grannlandets motsvarighet finn.no finns det gott om dem.
Någon som har vägarna förbi Hersvikbygda, norr om Bergen i Norge?

Barnrum

Här är lite småbilder från Theodors rum, har inte fått upp så mycket där inne än men vimplarna jag sydde innan flytten har kommit upp i varje fall. Tygerna hittade jag inne på Ohlssons tyger i Karlstad, och instruktion till hur man gjorde hittade jag på nätet:)
Tavlan på byrån är en dop present från faster Solveig, den satt hon och broderade när Theodor fortfarande låg i magen, tycker den är så himla fin!

söndag 26 augusti 2012

Theodor 8 månader!

Idag fyller vår lille plutt 8 mån! Förstår inte vart tiden tagit vägen! Känns inte som det var så länge sedan vi kom hem från BB och nu är här fullt ös hela dagarna:) Han reser sig mot allting han kan nå och vill inte sitta stilla en sekund. Han har lärt sig vinka och vinkar numera till ALLT. Människor djur, leksaker, mat, ja typ till allt han ser, supersött! Pappsen har även lärt honom High five;) 6 tänder är uppe och spagetti med köttfärssås är favoriträtten. Puss på dig min älskling!

Ljus i vårt hus

Nu är helgen sluuut! Ojoj vad vi har grejat! Vi har tapetserat kellys kontor, klippt gräset, varit på IKEA, strukigt gardiner, hängt upp gardiner, hängt upp lampor, bytt eluttag osv... osv...
Nu börjar det kännas som ett riktigt hem! :-) Här kommer en bild på lite nytt ljus i vårt hus.

Nya tapeter!

Idag tapetserar vi:) Nu ska de röda blommorna bort!

lördag 25 augusti 2012

Lördagsmys;)

Ikväll blev det hemmagjord sushi framför teven med älsklingen, smaskigt!

fredag 17 augusti 2012

I lekparken

Igår gungade Theodor för första gången, han tyckte det var jätte roligt:) Vi har även varit på BVC, 8870 g väger vår lille plutt nu och är 72 cm lång. Mycket väl godkänd i besiktningen sa dom, och han följer kurvorna perfekt:)

I helgen blir det till att få ordning i den stora garderoben, hyllor ska upp och det ska målas och tapetseras. På lördag blir det minikräftskiva med goda vänner:) Trevlig helg alla!

torsdag 16 augusti 2012

Matsalsgruppen äntligen färdig!

Ett par veckor innan flytten hittade vi en matsalsgrupp på Blocket som jag började slipa och måla om. I förra veckan blev vi äntligen klara! Blev ett lager grundfärg och två lager lackfärg samt nytt tyg till dynorna från Panduro. Riktigt nöjd med resultatet och känns kul att ha något som inte är från IKEA för en gångs skull. Nu ska vi bara få upp en lampa och några tavlor också:)

onsdag 15 augusti 2012

Puss älskling!

Ikväll firar vi att lägenheten är såld:)

Theodors nya lekrum

Som utlovat kommer här några bilder på Theodors nya lekrum som vi grejade i ordning första helgen i huset. Lite vit färg, backar o matta från IKEA o lite ljus gjorde susen. Tack till kusinerna i Stockholm för cirkuståget på väggen!

tisdag 14 augusti 2012

Hemmansägare Finnpers tar ton!

Efter åratal av tjat om detta bloggande hit och bloggande dit så har jag slutligen kommit till ro med tanken att själv publicera några väl valda ord på en offentlig blogg som enligt mina egna kalkyleringar kommer generera miljontals kronor i reklamintäkter!

För att påskynda mina planer på att bli ekonomiskt oberoende till följd av mitt bloggande så ska jag nu göra ett oerhört intressant inlägg om ett ekskåp från förra sekelskiftet som jag tänkt ha på kontoret i nya huset. Tyvärr vann jag inte budgivningen i söndags så nu är jag bitter och lite ledsen i ögat, det var ju så vackert!


Över till något helt annat...
Jag "googlade" efter lite kuriosa om orten Norsbron som området heter där vi nu bor. Det visade sig att området är rikt på fornlämningar, framförallt ifrån järnåldern. Flera utgrävningar har gjorts i området och man har funnit gravplatser, bosättningar och två fornborgar, är inte det lite spännande så håll det för dig själv. :)
Fann även ett flygfoto från tidigt femtiotal där vårt hus syns längst ut till höger i bild.


Om det mot all förmodan är någon som inte somnat halvvägs in i mitt första blogginlägg så ber jag att få tacka för att du tagit dig tid att läsa och önskar dig en fortsatt trevlig dag!

måndag 13 augusti 2012

Internetlösa

Har inget internet och kommer inte ha det på flera veckor, därför lite dåligt med uppdatering här på bloggen;) Vi grejar för fullt i varje fall. Vårt första projekt blev Theodors garderob som förvandlades från en brun trist garderob till ett ljust lekrum, riktigt nöjda blev vi, bild kommer snart! Vårt nästa projekt är våra egna garderober. Har även tagit det lite lugnt och bjudit över några vänner på middag, då blev det efterrätt med nyplockade bär från trädgården. Även nya poolen invigdes till Theodors förtjusning en dag då solen tittade fram. Härligt med trädgård!

torsdag 2 augusti 2012

Nyinflyttade!

Nu börjar vi äntligen komma på plats! Flytten gick jättebra och supersnabbt, fem timmar tog det sen var alla våra grejer och möbler på plats i huset. Tusen tack till alla som var med och hjälpte oss! Extra tack till Sören som ordnade med släp och annat! Ni är guld värda!

Nu har vi en kille här som är i full gång med att slipa och lacka golven på övervåningen. Riktigt fint kommer det bli! Golven var ordentligt slitna och det är såklart skönt att få det gjort innan man tar upp alla möbler och annat. Känns skönt att golven är i bra skick när lillkillen ska krypa runt på dem också! Bilder kommer när det blir färdigt!

Det känns verkligen riktigt bra att ha flyttat! Trotts att det i nuläget ser ut som kaos trivs vi väldigt bra. Huset är jätte mysigt och förvaringsmöjligheterna är oändliga! Något som vi verkligen saknade i lägenheten:)
Första kvällen i huset tände vi en brasa i kaminen och satt och myste en stund, vi la nog i lite för mycket ved dock för tillslut fick vi öppna både fönster och dörrar för att vädra ut bastun vi hade skapat, jaja man lär så länge man lever. Mysfaktorn var sjukt hög i varje fall:)