onsdag 29 januari 2014

Ordning i leden!

Preussisk ordning i leden när jag lekte med tenngubbar eller militärer och millimeterprecision på pjäserna när vi spelade allt från Fia med Knuff till monopol, är det något som känns igen av mina kära systrar och bröder?

Nu är det nästa generations tur att reta gallfeber på sin omgivning med sin noggrannhet och sitt ordningsamma sinne.

Jag har sett tendenserna länge och jag har sett tappra försök som blir allt mer noggranna allteftersom finmotoriken förbättras. Kan en preussiskt lagd far bli mycket mer stolt än vad han blir när frun skickar en bild på när den tvååriga sonen rättar in djuren i led när han leker med LEGO?


tisdag 28 januari 2014

Ännu en tisdag i januari

Veckorna springer iväg, kanske snabbare än någonsin förut, men samtidigt har det varit några riktigt långa dagar. En ekvation som inte riktigt går ihop, men jag står fast vid den känslobeskrivningen.

De ganska nya husköparplanerna vi ägnat oss åt de senaste veckorna gick i kras när ena parten av säljarna valde att ångra sig, kräva 300.000:- över utgångspris, annars ingen affär!
Tillåt mig skratta... ha ha ha!
Men skrattar bäst som skrattar sist, lagom till att vi har flyttat in i något annat hus vi köper istället så kommer de första fakturorna för advokat- och tingsrättskostnader i hans brevlåda tillsammans med beslutet att han tvingas sälja huset, denna gången genom ombud istället för en professionell mäklare.
De säger att den sanna glädjen är skadeglädjen. I normala fall är jag av en annan åsikt, men just i det här fallet är jag nog beredd att hålla med.
Det blev ett väldigt antiklimax förra veckan när mäklaren hälsade att han gått bet i sina kommunikationsförsök och att huset är bortplockat från marknaden.

Men vi har ingen som helst stress att flytta, knappt en bra anledning, det är bara såna vi är i vår lilla familj.
Utveckling, utveckling, utveckling! och när vi väl börjat varva upp och plötsligt får bromsa så får vi lägga i en ny lägre växel för att det ska bli en behaglig acceleration.

Imorgon är det onsdag... skôj! :-)

tisdag 21 januari 2014

En tisdag i januari

Jul och nyår är över, vintern har äntligen kommit och ett nytt spännande kalenderår är påbörjat. Ett år som ser ut att innehålla nya spännande utmaningar på jobbet för mig, mammaledighet för Jenny och förstås en lillasyster eller lillebror för Theodor. Som om inte det var nog så är vi i skrivandets stund mitt uppe i ett eventuellt husköp också.
OM det blir av så kommer vi att sakna vårt nuvarande hus något oerhört! Inte minst för all tid och själ vi lagt ned för att få det så fint, utan också för att det är så förbaskat bra! Alla grillkvällar på altanen med släkt och vänner kan komma att bli lite trängre i framtiden, men finns det hjärterum...
Jag ska inte gråta för det än, och inte heller glädjas för mycket innan den pågående affären är klar.
Livet är kort o gott riktigt bra just nu!

Hela lilla familjen Finnpers hjälptes åt att bygga ihop spjälsängen som nu står i vårt sovrum och bara väntar på att få en liten skrikande ockupant. Theodor var framme med sin lilla skruvdragare och gav en hjälpande hand. Han verkar förstå att det är något på gång. Han pekar på Jennys mage, säger Bäbich! och ger magen en puss. Det är fint.


Förra helgen var jag i Sälen på Kick-off med jobbet och fick bl.a. prova att gå upp på fjällen med snöskor, något jag velat göra ända sen jag var liten och såg 
Dr. Snuggles och Bäver göra det. :-)


Så efter en sen lunch och några kundbesök i Kristinehamn ska jag nu ta mig en kopp kaffe, luta mig tillbaka på kontoret, öppna mailen och inse att jag nu fått mer att göra än jag hunnit avverka under dagen... det var den kaffestunden... men jag är inte bitter... :P

måndag 6 januari 2014

"Hem! Hem! Mitt kära hem!"

I en gammal bok från 1899 som tillhörde min farfarsfar Finn Per Hansson hittade jag flera roliga tankar om hur man bör och ska leva för att få ett lyckligt och fridfullt hem. Den lilla boken heter just så, "Ett lyckligt hem" och är enligt författaren en bok som "borde läsas och noga begrundas af isynnerhet sådane unge män och kvinnor, som tänka på att ingå äktenskap; men äfven för sådane, som redan inträdt i äkta ståndet."

Bara den beskrivningen får mig att dra på smilbanden, men när han skriver "En hustru bör vara att finna i sitt hem" eller i scenariot att en kvinna ber sin man att tvätta sin skjorta själv står det att "till och med en ängel skulle harmats öfver ett sådant svar."

"Möt alltid din man med ett leende, äfven om han kommer hem i hvad man kallar dåligt humör, det fordras två till att träta."    - Min personliga favorit.


Eller varför inte ta tillvara på goda spartips?


Min farfarsfar hade varit stolt över mig för jag hade sparat undan lite mer än 365 kr när vi skulle köpa vårt hem! ;-)

söndag 5 januari 2014

Året var 2013 :)

2013 har varit ett fantastiskt och händelserikt år för oss i Norsbron!
Året började med planering av bröllop. Riktigt roligt var det men vi insåg snabbt att det skulle krävas mer planering och jobb än vi först hade trott. Vilken kyrka skulle vi vara i? Vilken festlokal? Var skulle långväga gäster bo? Vad skulle vi äta? Vilken musik skulle spelas? Inbjudningskort skulle skickas och kläder skulle provas ut..
I mars bytte jag dagar av bebisgos mot landstingsuniformen och började jobba igen. Kelly blev hemmapappa och seperationsångesten från min lille gullegris blev påtaglig...Fy vad jobbigt det var att utan den här lilla fantastiska människan en hel arbetsdag.  
Våren fortsatte med bröllopsplaner och tiden gick extremt fort, vips så var det den 8 juni och det ringde i bröllopsklockorna. Minus dagen då Theodor kom till världen var detta den bästa dagen i mitt liv, så underbar från början till slut. Nu när man tänker tillbaka på dagen känns det nästan lite overkligt :) Tänk att vi är gifta älskling! Har en inspelning på datorn när Kellys systrar sjunger i kyrkan, tittar på den ibland och minns tillbaka, så mysigt:) 
Efter bröllopet bar det av på semester. I två veckor var vi i Bulgarien hela familjen. Det blev kanske inte så mycket mys och avkoppling som vi hade tänkt oss då vi fick spendera varje vaken minut åt att jaga efter Theodor men härligt var det:) 
Tillbaka i Sverige hann vi med några grillkvällar med släkt och vänner, Kelly byggde en lekstuga, vi hängde i trädgården och njöt av sommarkvällarna.
I Augusti fick vi veta att vi tre skulle bli fyra!! Pluset på gravtestet lyste starkt blått och vi var överlyckliga! Denna gången väntade vi inte lika länge innan vi berättade för släkt och vänner:) De första 12 veckorna gick extremt långsamt men sen fick vi se vår lilla skrutt på ultraljudsskärmen och magen började växa i rekordfart. 
Samma månad började Theodor dagis. Jag kan ärligt säga att det var några av de värsta veckorna i mitt liv. Vid vissa lämningar fick fröknarna bända loss en gråtande liten Theodor ur min famn, kan ju gissa vad jag grät hela vägen ut till bilen och hela vägen hem. Kanske var man lite extra känslig pga gravhormoner men ush va fruktansvärt hemskt det var. Man kände sig som världens största svikare, nästa barn får vara hemma för alltid:) Som tur är älskar han att vara på dagis nu :) 
I september packade vi väskorna och åkte på en miniweekend i Paris, det blev en hel del restaurangbesök, shopping och mysiga promenader i regnet. ja, det regnade i princip hela resan men vi hade det mysigt under vårt paraply. 
Hösten har även den gått väldigt snabbt och mest innehållit jobb samt att komma in i det nya livet som förälder till dagisbarn med hämtningar, lämningar, vakna nätter och nya rutiner. Sen kom jul och nyår som har firats med släkt och vänner:) Så för att summera det hela, 2013 var ett fantastiskt år!!! Ska bli spännande att se vad 2014 levererar!


Inbjudningarna till bröllopet skickades ut...



Fina vänner överraskade med möhippa! 

Klänningar skulle provas ut...
¨

Spriten skulle inhandlas..



Festlokalen skulle pyntas... 



och borden skulle dukas. 



Stora dagen var äntligen här! 



I do! 


Nygifta, här med tärna Linnea och bestman Patrik.



Alla fina släktingar och vänner som var med och firade vår dag! 



Puss i Bulgarien



Härliga dagar i värmen! 

Theodor var inne i sin Gangnam period... (Glad att den är över)

Jag fyllde år och vännerna tog ut mig på överraskningsmiddag! 

Kelly byggde lekstuga

Vi hängde en hel del med getterna i Mariebergsskogen.. 

och lekte i trägården. 

Pappa och Theodor sitter och filosoferar på trappen som min händiga make byggde 

och mina killar renoverar lite..
Tog en stor stark med en stor stark i Lund :) 

Besökte Parken zoo. 


Fick se vårt andra lilla mirakel

Var en sväng i Paris

Hängde med kusinerna



Två tjocka magar

Lillebror eller lillasyster får en puss!



och julgranen pyntades





fredag 3 januari 2014

Lite nytt från jotex.se



Nytt år och julen bortplockad! Då blir man såklart sugen på lite nytt till huset..


Nya sängkläder, gardiner till köket och lampa till vardagsrummet, check! 







"Pangvagnar" och brandbilar på födelsedagen

Dagen inleddes med en tur till Brigadmuseet... En nöjd födelsedagskille fick titta på "pangvagnar"

Far i huset tyckte också det var kul 

Eftersom Theodor för tillfället är besatt av brandbilar chansade vi och åkte till brandstationen. En snäll tjej i receptionen lät födelsedagsbarnet komma in och kika. 

Fick provsitta en riktig brandbil :) LYCKA! 

Några dagar senare hade vi kalas med kusiner och vänner

Theodor gör ett försök att blåsa ut födelsedagsljuset..