måndag 30 september 2013

Superhjälten Theodor!

En bekant genom jobbet ordnade den här coola bilden åt mig med hjälp av någon på sin teknikillustrationsavdelning.


Denna ska jag skicka till Rosenbergs i Kristinehamn så printar de ut den med sin nya storformatsskrivare.
Det finns ingen anledning att krångla med Fuji när de kan jobbet på hemmaplan. De kan t.o.m. trycka på kanvas numera!   http://www.rosenbergspapperfoto.se/

I övrigt så är det måndag förmiddag, några möten under dagen, annars lugnt. Men idag kl. 17 ska vi fira Jesper som fyller SJU år! :) Grattis!!

torsdag 26 september 2013

Slagen hjälte

Ett fenomen som säkert alla småbarnsföräldrar känner igen är när barnen är så trötta att när de vaknar på natten så somnar de om halvvägs ur sängen.
Vissa sover på rygg, vissa på mage och vissa sover... såhär!

tisdag 24 september 2013

Legenden om den heliga graal

Utdrag ur Wikipedia...


Graal, även gral, eller den heliga graal, är enligt medeltida kristen tro den bägare ur vilken Jesus och lärjungarna drack vinet vid den sista måltiden. Graal kan också syfta till lantbrevbärarnas Shangri-La, en plats som i lantbrevbäraraposteln Rolf Svenssons samlade skrifter anges ligga längs en enslig skogsväg någonstans utanför Ölme och människorna som bor där åldras endast obetydligt.
Det har funnits många skilda åsikter om uppkomsten av sägnen om den heliga graal, men forskare är med stöd av skriftrullar från walesiska munkar eniga om att legenden om de heliga postlådorna är ursprungskällan till ordet.
Graal kommer från tyskans Grallen, som betyder att lämna bud


Låt mig presentera, den heliga graal . . .


måndag 23 september 2013

I love Hjo!



För att fira att vi haft över 20.000 besök på bloggen så bjuder jag på några bilder från vår senaste roadtrip till och från Skåne. Tjugo TUSEN besök! Galet.

Vi var nere i Skåne för att fira gammelmormor Gretas 91-årsdag och som vanligt passade vi på att hitta på lite annat medan vi ändå var där nere. Svärmor och svärfar passade t.ex. lillgrabben en kväll så vi fick gå ut ensamma för första gången sen juli 2012.

Utsikten mot Öresund från det nybyggda köpcentret Emporias tak.
Sniglar på Stäket i Lund, smaskig förrätt!
Lunchöl med underbara Jasse på stan.

På kvällen blev det ett litet nostalgibesök på Ariman vid domkyrkan, väldigt mysigt en varm sommarkväll.

Sen blev det oundvikligen dags att åka hem, jobb och första dagisdagen väntade på oss där hemma.
Tyvärr så öppnade sig himlen någonstans i smålandsskogarna och det var som att det kastades hinkar med vatten på rutan, HELT sjukt!, det stod bilar överallt, hela motorvägen var i kaos.



Men som tur var så klarnade det upp framåt kvällen när vi närmade oss den mysiga lilla byn Hjo.

Vätterns pärla.
Vi åt lunch på en jättefin restaurang nere vid vattnet.


En bild säger mer än tusen ord.

fredag 20 september 2013

Fredagsmums!

Ikväll blev det västerbottenpaj, räkor, musslor och goda ostar :) lite lyx såhär en fredag! Trevlig helg!



torsdag 19 september 2013

Bröllopsresa


Vilket otroligt gensvar på föregående inläggs gissningslek... hela noll gissningar, jag trodde i.a.f. TaBBalito skulle ha såpass lite att göra om dagarna att hon skulle lyckas känna igen sitt eget kylskåp, men icke! :)

Idag är det torsdag, igår var det onsdag och dagen dessförinnan så var det tisdag, förstås. Då kom jag, Jenny och Theodor hem till Karlstad med ett SJ-tåg som, hör och häpna, var i tid! Vi åkte nämligen till Skåne i torsdags förra veckan, sov hos svärmor o svärfar i Lund och på natten till fredagen lämnade vi lille Theodor sovandes och begav oss med våra pass i högsta hugg mot Köbenhavns "flyemaskinslyfteplass", Kastrup. Därifrån flög vi på en andra bröllopsresa till romantikens huvudstad Paris, denna gången bara vi två. Vår första resa i anslutning till bröllopet blev mer av en familjecharter, helt underbar, men när man jagar efter en 1½ åring från morgon till kväll så känns det kanske inte så mycket som en bröllopsresa. Den semestern spenderade vi till största delen på familjeresorten Albena.

Och det är just den resan, den första, som jag tänkt föreviga några bilder från i cyberspace.
(ja jag påbörjade en mening med "och", skjut mig).

Två nygifta fingrar som håller om varandra på sin bröllopsresa.
Glada poolkillar.


                
Balchik var en väldigt vacker kustby som vi åt god mat och drack gott i. Promenaden hem längs med kusten blev dock inte som vi tänkt oss. Tanken var en mysig 10 km lång svalkande kvällspromenad, hand i hand i månskenet. I själva verket stressade vi fram i mörkret 9 km tills vi upptäckte att vägen rasat ned i havet så det var bara att vända och gå mot byn igen. Det var minst sagt en otrevlig och tröttsam upplevelse.
Vi blev förtjusta i storstaden Varna, så vi bokade ett hotell där och åkte dit igen. Jenny letade efter köpcentrum medan Theodor gjorde kanalsökning efter Barnkanalen.
Min lilla familj.
Theodor hade under sin semester nästan ett tiotal beundrarinnor i olika åldrar.

Det fanns inte heller någon hejd på alla tåg, motorcyklar, bilar, bilar och bilar för honom att åka.
Världens i särklass coolaste semesterfirare

Fina Jenny på torget i Varna.
Shoppingen var riktigt bra, både i Bulgarien och i Rumänien som vi också besökte.
Ungefär som Duvanhuset hemma, fast annorlunda. :P
Kyparn, en till tack!




tisdag 10 september 2013

Gissningsleken på iPhonebilder

Den som gissar flest rätt vinner ett paket Löfbergs Lila Crescendo som gick ut 2011.

Vem var ägaren av detta kostcirkelexemplariska kylskåp, november 2010?


















Hur lång är Jenny?


















Var tältade vi och hur många öl gick åt när vi skulle sätta upp tältet?
(som förövrigt blåste omkull under natten så vi fick sova resten av natten i bilen.)


lördag 7 september 2013

Läkare varnar !

Lördagen den 8 juni i år så gifte vi oss inför våra närmaste och allra käraste. Jenny ville ha ett traditionellt bröllop, det visste jag, men att hon hade en så bestämd bild av hur det skulle se ut att hon inte kunde tänka sig något annat än en traditionellt vit kyrka, det visste jag inte. Men en sak vi talat om och var ense om var att vi skulle åka på bröllopsresa, om än inte direkt, så ändå i nära anslutning till själva bröllopet. Som på film, brukade vi säga. Så blev fallet och på måndag vid lunch skulle vi sitta och smutta på en Mojito vid poolen.
Tyvärr går saker och ting inte alltid så smidigt som man kan önska...



Det är dagen efter bröllopet och vi har packat och ska gå och lägga oss när vi tar beslutet att åka till Systembolaget och lämna tillbaka ett tiotal flaskor vin kommande morgon, innan vi kör till flygplatsen i Göteborg. Nästa morgon kör vi till Bergvik och när jag öppnar bakluckan trillar en kartong med tio vinflaskor i asfalten... klirr! ...satan... men som tur var så arbetade det en vänlig själ på systembolaget som tyckte att självklart ska vi kunna lämna tillbaka dem ändå.
Väl ut från systembolaget så ber Jenny mig att kasta ett tomt korvpaket hon haft i baksätet att mata Theodor ur, jag tar korvpaketet i samma hand som mina solglasögon, går mot papperskorgen och sätter på mig mina solglasögon... satan... jag rev mig i ögat... sen utspelar sig en paniksituation som jag ska försöka förklara med några få ord...  "Det svider som fan älskling!"..."Spring till optikern!"..."då ska vi se, aj aj aj"..."jag ska hämta en kollega"..."oj oj du får stanna hemma"...satan..."det är resan eller ögat"..."Ring ögonakuten!"...E18 i 140km/h...möts i korridoren...in till doktorn..."då ska vi se, ja du har ett sår i hornhinnan, men det kommer gå bra"...halleluja moment...apoteket...mot Göteborg!...smärta...smärta...smärta...framme...mer smärta...nya kolsvarta solglasögon...mindre smärta...flygresa...smärta...kolsvart natt...mindre smärta...vakna upp i ett bäcksvart hotellrum utan att kunna öppna ögat...hör Jenny säga "åh titta havet!" medan hon drar undan gardinen och låter solljuset strömma in...SMÄRTA!...men efter några dagar med solglasögon dygnet runt så gick det bra igen. Slutet gott, allting gott... men se upp för korvpaket, de ligger där i kyldisken och försöker se så goda och oförargliga ut, men i själva verket är de djävulens främsta verktyg för att åsamka smärta och herren Gud i höjdens mest fruktade vapen i kampen mot hedningarna! Tittar man noga på Leonardo da Vincis, "Nattvarden", så kan man se "Jesu Korvpaket" nedstucket i bältet, det använde han för att skydda sig mot romarna, har jag hört. Nåväl, nu ska jag laga middag, så jag säger halleluja, amen och allt det där.

Det var inte de finaste solglasögonen jag ägt, men de var mörka och i och med att jag alltid bar solglasögon så ville Theodor göra detsamma.

Kojbygge

Som jag nämnde förra veckan så hade jag inte fått någonting gjort av det jag planerat när den 19:e av totalt 21 arbetsfria veckor var påbörjad. Jag kände hur paniken började krypa sig på och en känsla av att jag ödslat bort den timmen jag haft helt till mitt förfogande varje dag de senaste månaderna. Men som tur var så påbörjade Jenny sin andra semesterperiod, två veckor till, där hon kunde kunde ta hand om Theodor och låta mig börja snickra på en liten koja till min son.


Jag valde plats och storlek i samråd med Jenny, 2x1,5m vilket i min värld motsvarar 3m2. Så där lagom stort för en liten buspojke som Theodor.


Dag 2 så började kojan ta form. Jag byggde på allteftersom, beroende på vad jag hade för virke och vad jag tyckte skulle passa, för jag hade inga ritningar och byggmaterialet bestod uteslutande av överblivet virke från källaren. Tack till tidigare husägare för att ni sparat så mycket som kunde komma till nytta! :)


Jag byggde en taknock, ett tak och började sätta upp panel och det började mer och mer likna en lekstuga och inte en koja som hade varit min tanke. Jag blev ambitiös, kanske lite överambitiös, jag skulle ju hinna klart projektet också!

Men jag gav inte upp och virket räckte. Så jag köpte takpapp, nubb och målarfärg för att färdigställa mitt lilla kojprojekt. Tack till svärfar som kom
med idén hur trappan skulle konstrueras.


Sug på den alla ni som säger att jag är född med tummen mitt i handen! ;)
Jag har nött ned den tummen av allt spikande och sågande... ja jag har sågat allt med en fogsvans, dumsnål kallas det! :)

fredag 6 september 2013

Chillin' gangsta style!

Farsan, fixar du en stor, kall flaska yoghurt!
Gör det fort så finns det en extra tjuga med ditt namn på.

torsdag 5 september 2013

Livet på andra sidan displayen måste vara tufft.

Det finns bättre ställen för en nyckelpiga att födas på än på insidan av en parkeringsautomat!

Är i Filipstad och besöker kunder för första gången på många månader...
mycket Filipstadsskvaller att ta igen så det blev en sen lunch idag. ;)

onsdag 4 september 2013

Gangnam Boy

Theodor blev väldigt glad är han fick sin "GaGa" aka. Gangnam, så glad att han fick en puss!
De två blev oskiljaktiga.
"GaGa" var det första han sa när han vaknade, han pratade om "GaGa" i sömnen och det var det enda han ville dansa till, gärna med pappas "GaGa-tröja" på sig.



Och vem vill inte efterlikna sin idol...?

söndag 1 september 2013

Tillbaka till verkligheten . . .

Idag är det den 1 september och första veckan tillbaka på jobbet är avverkad. När jag och min underbara lilla hustru gifte oss i somras tog jag semester från allt annat än det som pappa och äkta make. Det har, för att sammanfatta dessa månader, varit en helt fantastisk tid! Vilket väder! Tummen upp för Sola i Karlsta'!

Jag hade stora illusioner om hur mycket tid jag skulle få till mina egna projekt under pappaledigheten, framförallt att få bättre ordning på mina papper, utveckla mitt släktträd och bygga en liten koja i trädgården till Theodor.
Jorå så att eeh...

Totalt var jag pappaledig och på semester i 21 veckor, när den 19:e veckan var avklarad så hade jag inte ägnat en minut åt någon av de ovan nämnda projekten. Det visade sig att det var en heltidssysselsättning att vara hemmapappa, och jag kan inte förstå hur jag kunde bli så förvånad när syskon, svärmor, flera kunder och Jenny sagt det till mig. När jag var och besökte en kund i veckan som tidigare varit pappaledig så sa han: "Haha! Du hade också den illusionen, det är vi många som haft."
Den där 1-1½ timmen om dagen då Theodor sov gick åt till att plocka undan hans leksaker, bekanta sig med diskmaskin, dammsugare och Wettexdukar. Men dagarna med Theodor gav mig några av de allra härligaste och finaste minnena i livet, så ärligt talat skiter jag i att jag inte fick så mycket annat gjort!
Så var det med den saken.

Herr och fru Finnpers ;)


Men nu lider sommaren mot sitt slut, en värmande brasa sprakar i kaminen och det är faktiskt vårt gamla äppelträd som fått offra sig för att ge oss värme denna söndagsmorgon.
Ja, det var en kall vinter, sen blev det varmt i en vecka eller två och trädet trodde att våren var här så den började suga åt sig vatten. Men så kom kölden igen och vårt kära äppelträd bokstavligt talat sprängdes inifrån.

Detta var startskottet för den här hösten! Jag har en del på lager att lägga upp efter semestern.
Lev väl!

Pappaledighet när den är som bäst!