tisdag 28 maj 2013

En händelserik helg . . .

I söndags var jag halvpigg efter lördagens bravader, Patrik hade styrt upp en riktigt bra svensexa. Helt ovetandes om kvällens planer gick jag hemma och klippte gräset när jag plötsligt fick se i periferin att det stod några och tittade på mig. Nu är det några tyska turister som gått väldigt vilse minns jag att jag hann tänka... Tack! Det var en minnesvärd dag!

På söndagen var jag som sagt inte i mitt esse, men lillasyster Kebby, Christoffer, Milja och Meija kom och stannade nästan hela dagen, vi grillade, barnen lekte, Kebby klippte gräset (jag blev ju inte klar sist) och vi hade en väldigt bra dag helt enkelt.

Måndagen gick till bröllopsförberedelser, såhär med 11 dagar kvar blir det mycket småärenden som ska göras. Men det går förstås aldrig så smidigt som man kanske hade önskat, strul och besvärligheter som ställer till det för oss, men skit i det! Det kommer bli en jättebra dag! Vi hann träffa Catrin en stund på Mariebergsskogen också, glass och lek med djur, Theodor stortrivdes!

Som vanligt blir det bilder på Theodor, men som pappaledig tar jag inte kort på så mycket annat. :P

Theodor lyssnar halvhjärtat när hans kusin Milja försöker förklara något.


Han observerade sin pappa och lärde sig snabbt hur man själv sätter på trädgårdsslangen.


Här poserar han framför kameran med sin vän Getabocken i Mariebergsskogens "Klapphage".


En till bild i familjealbumet där vi sitter på saker. :)

onsdag 22 maj 2013

Man ska ju inte klaga, men . . .

Vad mörkt det blev!

Jag kan förstå att man vill flytta till Ack Värmeland du sköna, jag välkomnar de allra flesta att bosätta sig här i våra skogar. Men ett av undantagen är de här förbaskade molnen som häromdagen bestämde sig för att slå rot och blockera solen i någon slags molnförmörkelse. Jag och Theodor är ändå ute i trädgården någon timme eller så om dagen, men det regnar och är lerigt så vi tröttnar båda två ganska fort. Något som mår bra av vårt trista och dystra väder är dock Jennys nya lilla trädgårdsland, eller "lanne" som vi säger här i Ack Värmeland.

tisdag 21 maj 2013

Stans godaste buffé!

Igår åt vi godlunch på en av stans godaste restauranger och gjorde ytterligare några bröllopsförberedelser. Mongolian Steak House buffé är gudomlig om man älskar havets läckerheter! För min del finns det ingen mening med att läsa menyn men Theodor och Jenny hade lite svårare att bestämma sig.

onsdag 15 maj 2013

Året var 1999

~ Öresundsbron står klar. Prislappen 24.000.000.000 kronor.

~ Amerikanska Ford köper Volvo personvagnar för 50.000.000.000 kronor.
Det skulle tagit 1600 år att räkna pengarna om de hade betalat med enkronor.

~ Inbördeskriget i Sierra Leone tar äntligen slut efter åtta år.

~ Men när ett krig tar slut, tar ett annat vid. USA bombar Jugoslavien tillbaka till medeltiden, provinsen Kosovo står i centrum för konflikten.

~ Skolmassakern i Columbine, två ungdomar skjuter ihäl sina skolkamrater.

~ Två polismän skjuts till döds i Malexander av tre yrkeskriminella som rånat en bank i Kisa.

~ Tre stora stormar härjar i södra Sverige, en person omkommer tragiskt. Samtidigt i Indien mister 5.000 människor livet i en storm som lämnar 1.500.000 människor utan hem. Perspektiv.

~ Systrarna Kessy och Ketty sätter Östersjön i gungning på M/S Silja Europa när de reser till Helsingfors med mamma och brorsonen Damien.


måndag 13 maj 2013

Året var 1951

~ Sveriges Riksdag tillsätter en utredning om televisionens införande i Sverige.

~ Lennart Hyland börjar sända radioprogrammet Karusellen på Sveriges enda radiokanal.

~ FN-trupper återerövrar Sydkoreas huvudstad Seoul för andra gången.

Den svenska ransoneringen av kaffe upphävs och därmed är den sista svenska kristidsransoneringen borta.

Gatunämnden i Stockholm beslutar om försök med parkeringsautomater. Det var ju synd kan man tycka idag.

~ Mark Hamill föds.

~ Syskonen Karin, Lars och Per-Åke Finnpers är ute och leker i solen, som barn ska göra en varm sommardag i den åldern. Utan en tanke på varken sin status på Facebook eller att de måste gå upp i level på sin nya iPhone-app. I vissa fall kan man nog ärligt säga att det var bättre förr.

T.v. i den trendiga barnvagnen sitter min faster Karin, i mitten med de schyssta hängselbyxorna står min farbror Lars och på cykeln sitter pappa som då var 8½ år. Lägg märke till flugan, fint ska dé va!


söndag 12 maj 2013

Flaggan i topp!

Igår var Theodors faster Ketty på besök och det gjorde hans dag, efter en hel förmiddag av gnäll och missnöje hemma med mig och Jenny sken han upp och skrattade så han glömde bort att andas emellanåt. Kul att hon är så jädrans rolig då. :P

Jaja, jag roade mig med att reta grannarna lite och prova den nya flaggan som svärmor var så vänlig och köpte ut åt mig. För inte trodde du väl att någon som inte är äkta halvdansk kan valsa in i en rullebör- och spiddekaugsbutik och köpa sig en skånsk flagga utan att visa upp en vattentät skånsk stamtavla!
Så nu kan vi flagga för våra långväga gäster så de känner sig välkomna till det annars så lokalpatriotiska Värmland.

Sommar i Sverige igen . . .

Ja, precis som allas vår kära värmlandspôjk (läs: gôbbe), Sven-Erik Magnusson sjöng i låten "Sommar i Sverige" så är det nu äntligen försommar. Solen skiner, fåglarna kvittrar och grillen går varm och vad gör man? Jo, man åker bil. Man åker hit, man åker dit och sen åker man ända bort dit.
Häromdagen kom vi hem från ännu en roadtrip, denna gången till Jennys hemland Skåne, vi har tillryggalagt närmare 200 mil den senaste veckan och då finns det inget som är viktigare än musik för att göra resan så smärtfri och trevlig som möjligt. Med musik menar jag självklart inte de uttjatade "rikstopp sex klockan sex" låtarna som ligger på repeat på sveriges alla radiostationer, utan gärna lite annorlunda, välskriven och mångfacetterad musik. Jag är inte sämre än att jag kan erkänna att just min playlist inte faller alla i smaken, men jag kan nästan garantera att du finner någonting du tycker om, och om du inte är helt tappad bakom en vagn så tror jag att du kommer uppskatta min musiksmak, med ett och annat undantag som med ett enkelt knapptryck hoppas över.

För att starta spellistan trycker du här, då kommer du till min spellistas spotifysida och du ser en bild sammansatt av skivomslag. Tryck på den och min spellista öppnas i ditt spotifyprogram, busenkelt!
Har du inte spotify så är det dags att komma in i 10-talet och skaffa det.
Jag rekomenderar att du ställer in på "Shuffle play" för ökad omväxling då jag lagt till olika genrer i olika perioder. Visst, Joaquin Phoenix tolkningar av Johnny Cash är rysligt bra, men omväxling förnöjer som det så fint heter. ;o)

Som jag nämnde tidigare så är det säkert många låtar som kan få vissas öron att blöda, plåga då inte dig själv utan byt låt, då kan det ju bara bli bättre, eller hur? :)

Känner du dig träffad och vågar äntra min något udda musikvärld så är det bara att följa mina instruktioner, luta dig tillbaka i sätet, eller för all del solstolen, och njut! Håll till godo...


Du kan även klicka på bilden. 


När man är ute och kör på de svenska vägarna så finns det förstås en del att se och vackra landskap att njuta av, men i ärlighetens namn så är det mesta inte mer spännande än såhär...




onsdag 8 maj 2013

tisdag 7 maj 2013

En bra vecka

Ja, för att summera de senaste dagarnas händelser vill jag säga att det varit en bra vecka. Som pappaledig behöver inte en vecka nödvändigtvis innebära mån-sön, för arbetslivslagar och allmänn uppfattning av världsbilden gäller inte då. Min senaste vecka är ons-tis och den har varit bra. Innan helgen blev det premiär för Karlstads hetaste pappaduo, jag och Patrik tog med våra grabbar på en runda i stan och på Mariebergsskogen för att titta på djuren, tyvärr sov Theodor genom hela det besöket.

Sen bar det av till Hufvudstaden där vi hälsade på brorsan och hans familj. Minst lika trevligt som vanligt, om än lite kort om tid. Theodor ärvde skor, kläder och leksaker av sina äldre kusiner vilket har gjort honom MYCKET glad, framförallt då han fick syn på de två Teletubbisarna!

Här hemma har vi lekt, lekt, ätit, lekt, grillat, grejat i trädgården, grillat igen och så har vi lekt och busat en del också! Fortsätter vädret som idag med 35 grader i solen så kommer vi vara bruna och fina till bröllopet också! ;)

Idag fick han bland annat för sig att såga ned vårt körsbärsträd med sin alldeles egna motorsåg!

Kram och godnatt.

Patrik busar och Noah tittar på flickor, precis som det ska vara.


Färjan i Stockholm tyckte Theodor var skoj förstås.


Jenny, Theodor och GB-gubben som tycks dyka upp överallt. Här är han liksom vi på besök i Arbogatrakten.


Brumm! Brumm!

onsdag 1 maj 2013

Första Maj!

Hade jag varit kommunist eller Löfvensympatisör så hade jag kanske citerat texten till Internationalen eller Knutna Nävars klassiker Arbetarbröder, men nu är så inte fallet, jag har knappt ketchup på maten.
Istället njuter jag av det härliga vädret med en promenad på åkrarna med lille Theodor. Vi träffade några trevliga grannar och självklart skulle Theodor gå fram till alla bilar i hela kvarteret, peka och säga Brumm! Brumm!, men vi hade ingen brådska. :-)

I förmiddags hjälpte även Jenny, jag och en massa andra i familjen äldsta systern Ketty med barn att flytta till en jättestor och fin lägenhet på Råtorp med den underbara Klarälven ett flickkast bort, och hemma på Lyckliga gatan svajade förstås flaggan dagen till ära och hälsade oss välkomna hem.

Nu blir det middag och sen soffläge i väntan på att min kära, älskade Jenny ska komma hem.

Theodor verkade tycka att det var mysigt att snubbla runt på gärdet.


Kusinerna Melvin och Milja kom promenerarande hand i hand när vi lastade kärran.


Förra veckan rev vi bort all överflödig jord och gräset runt flaggstången och lade istället sten och grus där.