lördag 20 december 2014

222 dagar senare!

Nu har det gått hela tvåhundratjugotvå dagar sedan vårt senaste inlägg och det har kanske varit de intensivaste och snabbast passerade dagarna i livet. Anledningen stavas med sjutton bokstäver...

TVÅBARNSFÖRÄLDRAR

Lilla söta Ellen blir 8 månader om bara några dagar och storebror Theodor fyller tre år, också om bara några dagar. Vår tes om att man lätt glömmer trevliga vardagshändelser och att det blir enklare att minnas dem om man t.ex. lägger upp en bild och skriver några rader på en blogg tycks stämma, för om du ber mig berätta något som hände för två månader sen så skulle jag fundera en stund och slutligen svara att det hände mycket då, Ellen döptes ju ungefär då och uhm...öhh... och det regnade mycket, tror jag...

Nu är det jul igen och julklapparna ligger redo att öppnas under den pyntade granen, som i år även smyckats med Theodors egengjorda saker från sitt dagis. Ett dagis som bjöd på ett spektakulärt luciatåg tidigare i veckan, där Theodor var tomtenisse och jätteduktig på att sjunga julsånger.



Igår kl. 17 gick jag på 18 dagars julledighet men det hindrar inte Theodor från att bygga hangarer som han tycker att jag ska sälja. Det var en gul fin Duplo-hangar så jag ska ta upp det i januari om vi kanske ska utöka vårt sortiment.

På julafton kommer halva släkten och vilken dag som helst kommer Jenny och Theodor börja baka kakor och godsaker medan jag provsmakar.

#julmys

måndag 12 maj 2014

Välkommen Ellen!

24 april blev familjen Finnpers äntligen fyra! Kl 11.57 kom vår lilla Ellen till världen, 51 cm lång och 3.750 gram kärlek!

Första bilden :) 

Stolt storebror ger lillasyster en puss


Ellen fyra dagar

måndag 21 april 2014

Sol och lek!

Idag firar Theodor Jesus uppståndel...Ha Ha näää, han är glad för att solen skiner och att han kan steka i ett par kvarglömda solglasögon! De senaste fina påskdagarna har ägnats åt att njuta av det fina vädret i trädgården, i lekparken, hos Ketty med barn på påskmiddag och grillning hos Paprika på ö:a.

Vi anstränger oss för att inte tänka för mycket på att vi idag officiellt har gått över tiden, beräknat datum för att få en till familjemedlem var igår! Men vi kan glädja oss för att han eller hon (vägrar använda det nymoderna ordet "hen" av ren trots) slipper dela födelsedag med historiens mest ökända diktator.
Det går sisådär med att inte tänka på det... särskilt svårt är det förstås för Jenny som faktiskt är i 10:e månaden! ;)

Idag blir det mer tid i trädgården, kanske en åktur någonstans och bara ta det lugnt.

Nu får det väl ta och sätta igång!!

Tre vill bli fyra.

måndag 7 april 2014

V 39! (38 + 0)

Såhär i slutet får jag väl bjuda på några gravid bilder:)
Idag är det "bara" 13 dagar kvar till BF!

v 10

v 17

v 23

v 29

v 35

v 38


Spjälsängen är bäddad, de små kläderna ligger vikta i byrålådan och BB väskan är packad! 
 Kom nu lilla bebis, vi längtar efter dig!!!


Kärlek!

Mina hjärtan <3

söndag 6 april 2014

En riktigt gooo vecka!

Förra helgen var vi bjudna till middag hos några vänner... trodde Jenny, men när vi kom fram överraskade hennes vänner med en babyshower! Vi män, vuxna och små åkte istället hem till Patrik, åt pizza och diskuterade grillar och andra käriga saker. ;)



























Vi har solat och myst på altanen, jag har klippt gräsmattan och vi har varit hos Ketty och barnen nästan varje dag. Theodor tjatar om "Beppe", alltså Jesper, varje dag, hela tiden.
- Som Beppe! säger han och härmar ett ansiktsuttryck hans äldre kusin brukar göra.








Vi kom därifrån senast för några timmar sedan, Jennifer fyller 11 år idag, så då var det förstås kalas!










Jennifer hade inte mindre än 
TRE kusiner i ugnen på sitt kalas! :)







































Kvällen avslutades hemma med god middag och mycket 
prat och tankar kring den stundande bebislyckan. 
Det skulle sitta fint om det drog igång nu i veckan.
Det närmar sig... 14 dagar kvar!!


















Sen förstås, så kan jag inte låta bli att längta efter att få börja nya jobbet imorgon och lite sugen efter nya bilen jag får imorgon. Var i Norrköping i fredags för att hämta den, men den var inte klar för leverans än. Men den som väntar på något fint . . .

Natti natti!

Familjedag

Inatt fick vi sova hela natten, blev väckt på morgonkvisten av en glad Theodor. Sen blev det pannkakor, kaffe och Star Wars IV... på Theodors begäran.
-Pappa titta Tar Warch!
Självklart ska vi titta på Star Wars min son, I am your father! :-D

söndag 30 mars 2014

Sommartider hej hej!

Idag var det dags att ställa fram klockan och få en timmes mindre sömn. Men det är så ljust och vårigt ute att det gör ingenting. Dags att ställa fram grillen!

Vi var på Colorama och tittade på tapeter, vi hade hört att de hade ett större sortiment än Stuvbutiken. Visst, de hade fler kataloger, men de tog frakt på katalogvarorna och hade mycket mindre hemma. Dessutom kostade tapeterna minst en hundralapp mer per rulle än samma på Stuvis, för vi kände oss så syndiga att vi varit hos konkurrenten att vi åkte dit efteråt.

Tapeterna till arbetsrummet skulle kosta 6.700:- +frakt på Colorama men bara 5.200:- för samma på Stuvis. Men det tyckte jag ändå var liiite väl saftigt. Vi får se vad det blir, men vilken tapet!

Theodor vandrande omkring i butiken med en resväska och skulle "flytta".





fredag 21 mars 2014

Fyndpriser!

Jag, Jenny och Theodor var på Sonnelids här i stan för någon vecka sedan. Vi tittade på ny soffa till nya huset... bra service, fina soffor och helt ok priser. Vi var på bra humör och vid god vigör.
 
Men vi strosade runt på övervåningen och besökte deras "fyndhörna" för utgående produkter m.m.
Då fick vi se några saker som fick oss att skratta så hårt att njurarna värkte och hälsan sviktade. Vilka fantastiska fynd!!
 
Jag förstår inte varför folk köper möbler på IKEA när man kan bygga själv på Sonnelids.
 
 
Två nya sängbord för 14.600:-? Nej inte idag, endast 7.200:- i fyndhörnan!
 
Ett annat alternativ är ju Trysil Sängbord 299:-/st, så kan man köpa en korv m. bröd för 4:- samtidigt.
 

lördag 15 mars 2014

1-årskalas för Meija!

Nu har lilla lilla Meija börjat bli stor!
Igår var det 1-årskalas och lillsnurpan åt nästan en halv tårta själv, så söt hon var, och hungrig!

Tårtan vi "stora" fick dela på var stor, fin och väldigt god. Smaskens!


tisdag 11 mars 2014

söndag 9 mars 2014

Trevligt att umgås . . .

Ikväll har vi gäster, visst är det trevligt när alla kan umgås tillsammans! :)

Efter lite "Mongolian" blir det ett parti av brädspelet Risk med systrarna Kessy, Ketty och nybörjarna Jenny och Simon.
Det var säkert tio år sedan sist!

söndag 2 mars 2014

Söndagskväll för nördar . . .

Jenny och Theodor sitter med varsin laptop medan far i huset sorterar några brittiska frimärken. Nördnivån är skyhög ikväll!

Dagen har tillbringats i väntan på att första visningen av huset skulle börja, då åkte vi till lillasyster Kebby med lite användbara saker vi inte behöver längre och sålde kaminskyddet på vägen. . . nu när vi inte har någon kamin i nya huset. :(

Väl tillbaka i huset har det fotats lite möbler m.m. som vi inte ska ha kvar. Det blir nog tidigt i säng, för imorgon är det måndag igen och då ska man till jobbet.

lördag 22 februari 2014

Lördagsärende

Idag var vi på Elgiganten och införskaffade en rese-DVD till Jenny och Theodors tågresa till Skåne på måndag. Lillgrabben trivdes i butiken med alla skärmar och människor att titta på.

torsdag 20 februari 2014

Lyckliga gatan sext . . . femton?

          Nu har vi köpt hus!
                    igen . . .


Flyttlasset går i april eller maj och destinationen är Hammar, på Hammarö, en annan lycklig gata med husnummer 15. Det nya huset är fantastiskt fint, lite större, liite centralare, liiite nyare och liiiite dyrare... :-(
Mer om det huset i senare inlägg...

Idag lades annonsen ut för vårt kära hus i Norsbron på Hemnet.se.
Ett hus vi spenderat närmare två fantastiska år i, ett hus vi lagt ned mycket tid och kärlek på och förvaltat med respekt och vad jag vill påstå, god smak.
Innan försäljningen är klar, som jag tror och hoppas kommer gå snabbt och smidigt, så kommer jag att göra ett litet hommage för att sammanfatta vår tid i huset och vad vi gjort för att fräscha upp det lite.
Med största sannolikhet kommer vi att behålla bloggen av samma anledning som tidigare, så att vi kan se tillbaka och minnas vad vi gjort och upplevt, då vi inom några få år räknar kallt med att vi glömt de fina vardagsstunderna. Minns du själv vad du gjorde våren för fyra år sen?

Så här såg det ut i tisdags efter att snön regnat bort, innan den nya snön kom.

tisdag 18 februari 2014

Hej mammaledighet!

Efter en hektisk helg med jobb och storstädning av hus är det äntligen tisdag. Förkylningen kom som ett brev på posten men glad är jag ändå, för nu har vi fotogragerat huset inför visning och sista jobbdagen innan mammaledighet är avklarad! Då var det väl bara att lägga upp benen i högläge och vänta på bebis:)

Sälja hus steg 1

Citroner, tulpaner och fotograf på plats, nu kör vi igång!

tisdag 11 februari 2014

Tisdag med present

Idag när jag kom hem från jobbet stod det som vanligt den senaste tiden middag i ugnen, klar att serveras.
Men inte nog med det, idag fick man 
Alla Hjärtans Dag-paket efter maten!

I julklapp av Synnöve fick vi tre av fyra exemplar i en riktigt fin utgåva ölglas med motiv i form av gamla ölbryggerietiketter.
Vi har för avsikt att hitta det fjärde glaset.
Men det verkar som att det även tillverkats lokala ölglas till samma serie, för när jag öppnade mitt paket hittade jag det här på insidan...


Fina! 

Tack älskling.

fredag 7 februari 2014

Fredagstårta

Idag gjorde tyvärr en kollega och vän sin sista dag hos oss, chefen visar sin uppskattning för tiden hos oss på ett annorlunda sätt...


torsdag 6 februari 2014

Minnesvärda stunder i vardagsstressen


















Som jag nämnt tidigare så går tiden oerhört fort... imorgon är det fredag IGEN, vad hände med veckan!? Vakna, dagislämning, jobb, lunch, jobb, dagishämtning, laga mat, lite lek, lägga barn, sova, bli väckt av barn, sova, bli väckt av barn, sova, bli väckt av barn, sov... nej väckarklocka! vakna, dagislämning, jobb....... und so weiter, und so weiter... tiden går fort och vi är trötta, för trötta för att blogga bevisligen, även om det blir några ord och bilder emellanåt.

Dansa... pausa...
Men det är nu man verkligen uppskattar de där fina vardagsstunderna, oftast är det Theodor som gör något sött som får oss att glömma att han hållit oss vakna en hel natt. Men det kan också vara som häromdagen när jag fyllde tjugofem... näää nu ljög jag... tjugoåtta... så passade Ketty grabben medan vi gick på husvisning i lugn och ro innan vi gick ut och åt en väldigt trevlig middag för två på Alfies inne i stan. Vi var mätta, belåtna och bara de få timmarna tillsammans gav oss båda lite energi.

Säg: - Klara, färdiga, gåååå!! så springer han som en kenyan på uppåttjack. D.v.s. glatt och snabbt.
Men nu är klockan halv tio och för kanske trettionde kvällen i rad vägrar vår tvååring sova.
Det spelar ingen roll om han sover middag eller inte, är på dagis eller inte, är ute i snön och bränner energi eller inte, vi får helt enkelt försöka acceptera det faktum att det är så här, och förhoppningsvis får vi sova någon natt nu till våren. :S

Eftersom det i vanlig ordning nästan uteslutande läggs upp bilder på lillgrabben kommer här en bild på mig och Jenny när vi dansar vår bröllopsvals till "Make you feel my love" av Adele.
Inte så traditionellt, men det är en väldigt fin låt.

Adele - Make you feel my love

söndag 2 februari 2014

Idag är det LEGO-söndag hemma i Norsbron!

Theodor bestämde sig tidigt för att idag ska det minsann byggas med LEGO, och jag var inte sen att haka på förstås! ;)

Tänk att min tvåårige son redan kan bygga ett stabilt LEGO-fort med kanoner och vakttorn.
Kanske med liiite hjälp från pappsen...



onsdag 29 januari 2014

Ordning i leden!

Preussisk ordning i leden när jag lekte med tenngubbar eller militärer och millimeterprecision på pjäserna när vi spelade allt från Fia med Knuff till monopol, är det något som känns igen av mina kära systrar och bröder?

Nu är det nästa generations tur att reta gallfeber på sin omgivning med sin noggrannhet och sitt ordningsamma sinne.

Jag har sett tendenserna länge och jag har sett tappra försök som blir allt mer noggranna allteftersom finmotoriken förbättras. Kan en preussiskt lagd far bli mycket mer stolt än vad han blir när frun skickar en bild på när den tvååriga sonen rättar in djuren i led när han leker med LEGO?


tisdag 28 januari 2014

Ännu en tisdag i januari

Veckorna springer iväg, kanske snabbare än någonsin förut, men samtidigt har det varit några riktigt långa dagar. En ekvation som inte riktigt går ihop, men jag står fast vid den känslobeskrivningen.

De ganska nya husköparplanerna vi ägnat oss åt de senaste veckorna gick i kras när ena parten av säljarna valde att ångra sig, kräva 300.000:- över utgångspris, annars ingen affär!
Tillåt mig skratta... ha ha ha!
Men skrattar bäst som skrattar sist, lagom till att vi har flyttat in i något annat hus vi köper istället så kommer de första fakturorna för advokat- och tingsrättskostnader i hans brevlåda tillsammans med beslutet att han tvingas sälja huset, denna gången genom ombud istället för en professionell mäklare.
De säger att den sanna glädjen är skadeglädjen. I normala fall är jag av en annan åsikt, men just i det här fallet är jag nog beredd att hålla med.
Det blev ett väldigt antiklimax förra veckan när mäklaren hälsade att han gått bet i sina kommunikationsförsök och att huset är bortplockat från marknaden.

Men vi har ingen som helst stress att flytta, knappt en bra anledning, det är bara såna vi är i vår lilla familj.
Utveckling, utveckling, utveckling! och när vi väl börjat varva upp och plötsligt får bromsa så får vi lägga i en ny lägre växel för att det ska bli en behaglig acceleration.

Imorgon är det onsdag... skôj! :-)

tisdag 21 januari 2014

En tisdag i januari

Jul och nyår är över, vintern har äntligen kommit och ett nytt spännande kalenderår är påbörjat. Ett år som ser ut att innehålla nya spännande utmaningar på jobbet för mig, mammaledighet för Jenny och förstås en lillasyster eller lillebror för Theodor. Som om inte det var nog så är vi i skrivandets stund mitt uppe i ett eventuellt husköp också.
OM det blir av så kommer vi att sakna vårt nuvarande hus något oerhört! Inte minst för all tid och själ vi lagt ned för att få det så fint, utan också för att det är så förbaskat bra! Alla grillkvällar på altanen med släkt och vänner kan komma att bli lite trängre i framtiden, men finns det hjärterum...
Jag ska inte gråta för det än, och inte heller glädjas för mycket innan den pågående affären är klar.
Livet är kort o gott riktigt bra just nu!

Hela lilla familjen Finnpers hjälptes åt att bygga ihop spjälsängen som nu står i vårt sovrum och bara väntar på att få en liten skrikande ockupant. Theodor var framme med sin lilla skruvdragare och gav en hjälpande hand. Han verkar förstå att det är något på gång. Han pekar på Jennys mage, säger Bäbich! och ger magen en puss. Det är fint.


Förra helgen var jag i Sälen på Kick-off med jobbet och fick bl.a. prova att gå upp på fjällen med snöskor, något jag velat göra ända sen jag var liten och såg 
Dr. Snuggles och Bäver göra det. :-)


Så efter en sen lunch och några kundbesök i Kristinehamn ska jag nu ta mig en kopp kaffe, luta mig tillbaka på kontoret, öppna mailen och inse att jag nu fått mer att göra än jag hunnit avverka under dagen... det var den kaffestunden... men jag är inte bitter... :P

måndag 6 januari 2014

"Hem! Hem! Mitt kära hem!"

I en gammal bok från 1899 som tillhörde min farfarsfar Finn Per Hansson hittade jag flera roliga tankar om hur man bör och ska leva för att få ett lyckligt och fridfullt hem. Den lilla boken heter just så, "Ett lyckligt hem" och är enligt författaren en bok som "borde läsas och noga begrundas af isynnerhet sådane unge män och kvinnor, som tänka på att ingå äktenskap; men äfven för sådane, som redan inträdt i äkta ståndet."

Bara den beskrivningen får mig att dra på smilbanden, men när han skriver "En hustru bör vara att finna i sitt hem" eller i scenariot att en kvinna ber sin man att tvätta sin skjorta själv står det att "till och med en ängel skulle harmats öfver ett sådant svar."

"Möt alltid din man med ett leende, äfven om han kommer hem i hvad man kallar dåligt humör, det fordras två till att träta."    - Min personliga favorit.


Eller varför inte ta tillvara på goda spartips?


Min farfarsfar hade varit stolt över mig för jag hade sparat undan lite mer än 365 kr när vi skulle köpa vårt hem! ;-)

söndag 5 januari 2014

Året var 2013 :)

2013 har varit ett fantastiskt och händelserikt år för oss i Norsbron!
Året började med planering av bröllop. Riktigt roligt var det men vi insåg snabbt att det skulle krävas mer planering och jobb än vi först hade trott. Vilken kyrka skulle vi vara i? Vilken festlokal? Var skulle långväga gäster bo? Vad skulle vi äta? Vilken musik skulle spelas? Inbjudningskort skulle skickas och kläder skulle provas ut..
I mars bytte jag dagar av bebisgos mot landstingsuniformen och började jobba igen. Kelly blev hemmapappa och seperationsångesten från min lille gullegris blev påtaglig...Fy vad jobbigt det var att utan den här lilla fantastiska människan en hel arbetsdag.  
Våren fortsatte med bröllopsplaner och tiden gick extremt fort, vips så var det den 8 juni och det ringde i bröllopsklockorna. Minus dagen då Theodor kom till världen var detta den bästa dagen i mitt liv, så underbar från början till slut. Nu när man tänker tillbaka på dagen känns det nästan lite overkligt :) Tänk att vi är gifta älskling! Har en inspelning på datorn när Kellys systrar sjunger i kyrkan, tittar på den ibland och minns tillbaka, så mysigt:) 
Efter bröllopet bar det av på semester. I två veckor var vi i Bulgarien hela familjen. Det blev kanske inte så mycket mys och avkoppling som vi hade tänkt oss då vi fick spendera varje vaken minut åt att jaga efter Theodor men härligt var det:) 
Tillbaka i Sverige hann vi med några grillkvällar med släkt och vänner, Kelly byggde en lekstuga, vi hängde i trädgården och njöt av sommarkvällarna.
I Augusti fick vi veta att vi tre skulle bli fyra!! Pluset på gravtestet lyste starkt blått och vi var överlyckliga! Denna gången väntade vi inte lika länge innan vi berättade för släkt och vänner:) De första 12 veckorna gick extremt långsamt men sen fick vi se vår lilla skrutt på ultraljudsskärmen och magen började växa i rekordfart. 
Samma månad började Theodor dagis. Jag kan ärligt säga att det var några av de värsta veckorna i mitt liv. Vid vissa lämningar fick fröknarna bända loss en gråtande liten Theodor ur min famn, kan ju gissa vad jag grät hela vägen ut till bilen och hela vägen hem. Kanske var man lite extra känslig pga gravhormoner men ush va fruktansvärt hemskt det var. Man kände sig som världens största svikare, nästa barn får vara hemma för alltid:) Som tur är älskar han att vara på dagis nu :) 
I september packade vi väskorna och åkte på en miniweekend i Paris, det blev en hel del restaurangbesök, shopping och mysiga promenader i regnet. ja, det regnade i princip hela resan men vi hade det mysigt under vårt paraply. 
Hösten har även den gått väldigt snabbt och mest innehållit jobb samt att komma in i det nya livet som förälder till dagisbarn med hämtningar, lämningar, vakna nätter och nya rutiner. Sen kom jul och nyår som har firats med släkt och vänner:) Så för att summera det hela, 2013 var ett fantastiskt år!!! Ska bli spännande att se vad 2014 levererar!


Inbjudningarna till bröllopet skickades ut...



Fina vänner överraskade med möhippa! 

Klänningar skulle provas ut...
¨

Spriten skulle inhandlas..



Festlokalen skulle pyntas... 



och borden skulle dukas. 



Stora dagen var äntligen här! 



I do! 


Nygifta, här med tärna Linnea och bestman Patrik.



Alla fina släktingar och vänner som var med och firade vår dag! 



Puss i Bulgarien



Härliga dagar i värmen! 

Theodor var inne i sin Gangnam period... (Glad att den är över)

Jag fyllde år och vännerna tog ut mig på överraskningsmiddag! 

Kelly byggde lekstuga

Vi hängde en hel del med getterna i Mariebergsskogen.. 

och lekte i trägården. 

Pappa och Theodor sitter och filosoferar på trappen som min händiga make byggde 

och mina killar renoverar lite..
Tog en stor stark med en stor stark i Lund :) 

Besökte Parken zoo. 


Fick se vårt andra lilla mirakel

Var en sväng i Paris

Hängde med kusinerna



Två tjocka magar

Lillebror eller lillasyster får en puss!



och julgranen pyntades