torsdag 25 juni 2015

Vågad klättring




En dag i höstas så satt Jenny och tittade på bilder på barnen jag tagit med min mobil. Plötsligt ropar hon från vardagsrummet med en påtagligt arg stämma, - Kelly!! Vill du förklara det här!?

Själv satt jag på kontoret och höll just på att digitalisera gamla tidningsartiklar om pappa. Jag väcktes ur min nörddvala och rörde mig med snabba steg mot vardagsrummet. När jag närmade mig Jenny så såg jag hur hon försökte dölja ett leende bakom en tydligt tillgjord arg min. Hon vände telefonen mot mig så jag fick se vad som gjort henne irriterad och sa, - Avslöjad! Höll du inte i honom?
- Det gick ju bra. svarade jag. Det svaret var hon inte helt nöjd med.
Han blev väldigt stolt över sig själv!


onsdag 17 juni 2015

Bröllopstider!

Häromdagen, den 8 juni, var det två år sedan jag och min kära Jenny stod vid altaret i Ölme kyrka med släkt och vänner. Det var en av de absolut underbaraste dagarna i mitt liv, en sån där dag där allt går helt rätt och lyckoruset pumpar glädjekänslor genom kroppen konstant, allt går i slow-motion men samtidigt väldigt fort, hela dagen.
Jag är ganska säker på att jag inte är ensam om att känna så om vårt bröllop, senast igår sa Jenny när hon satt tyst och funderade vid middagsbordet. - Jag hade velat gifta mig igen!
Det kan ju tolkas på olika sätt, men självgod som jag är så utgick jag ifrån att hon menar att hon älskar mig och vårt liv tillsammans så pass mycket att hon vill fira det med ytterligare en storslagen dag i kärlekens tecken.  
Håller tummarna på att så är fallet...

Samma dag gifte sig, av en slump, även H.K.H. Prinsessan Madeleine med den där jänkaren Chris.
Nog om det... jag antar att det var därför inte Kungen kunde komma på vårt, han måste ju prioritera trots allt! ;)

Förra året, samma årstid, så gifte sig några av våra närmaste vänner. Det blev ett vackert Skånebröllop ute på slätten och ett Värmländskt skärgårdsbröllop. Grattis på ettårsdagen till er!

Herr och fru Brevik
Herr och fru Bohlin


I denna hyllning till det traditionella kyrkbröllopet kan jag inte låta bli att gratulera årets brudpar numero uno, de Kungliga Högheterna Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia, Hertig och Hertiginna av Värmland. Hjärtligt välkomna till Värmland i sommar!

Tyvärr kunde jag inte närvara, jag var alldeles för upptagen med att bevaka brevlådan efter en inbjudan. *snyft*

tisdag 9 juni 2015

Övervinner rädslor!

Theodor har sedan ett halvår tillbaka, till och från, haft mardrömmar om att vargar hoppar ur hans tapet och jagar honom i hans rum... låter hemskt. Därför har han börjat somna i vår säng med vargarna som ursäkt. Men igår var han med Jenny och Ellen på Mariebergsskogen och övervann en av sina största rädslor.

Bompisar?

måndag 1 juni 2015

Veckorna flyger iväg!

Precis som rubriken lyder så flyger tiden iväg. Barnen växer, högen med uppgifter att göra på jobbet växer och samtidigt växer gräset jag aldrig hinner klippa i trädgården. Veckorna går och mellan allt som händer så har vi det faktiskt riktigt trevligt, även om jag insett att jag börjar bli gammal efter att ha spenderat en helg på LS och Loka Brunn på 10-års jubileum av studenten! TIO år! Nu förstår jag varför jag börjat få grå hårstrån i skägget!

Loka Brunn

Svatta spajdeman

Gjorde stan osäker bl.a. med min skotska kollega Gordon. Här poserar han stolt framför Gustaf Fröding statyn, jag sa att han var grundaren av Karlstad. ;)

Ellen springer numera runt med sin storebror och skrattar medan han låtsas att han är jagad av Hulken.

Var i Stockholm på möte i veckan, tack för gästfriheten brorsan! Måste bjuda på den roligaste kombinationen av reg-skylt och företagsnamn hittills.

Sådan far, sådan son. Jag kunde sitta i timmar och leka med militärer när jag var liten... men kanske inte så avancerat redan i hans ålder.

Svärmor och svärfar är på besök i Karlstad hela veckan. De ska bland annat köpa lägenhet och lämna Skåneland för gott. Bara budgivningen går bra.

Krya på dig Ketty som ligger på CSK efter ytterligare en ryggoperation i Uppsala. :(    Kram på dig!

Det var allt för idag.





tisdag 12 maj 2015

Mystiska telefonbilder . . .

I februari var jag på väg till Stockholm för några möten och på vägen dit fick jag se något konstigt. Antingen såg jag ett flygplan som störtade, en meteorit som brann upp eller så var det en rysk spionsatellit som fick slut på bränsle och störtade ned över Mellansverige. Hur som helst så lyckades jag ta ett kort på det!

Priset på diesel var ganska hyfsat ändå. Jag skulle ha passat på att tanka!



På Ellens dop i oktober så lyckades Fredrik ta ett kort som jag inte kan förklara... vad letade vi efter? Jesus? Påskägg? Jag minns att prästen sa att den helige ande alltid finns med oss, att han omsluter oss med sin kärlek o.s.v... var det kanske honom vi letade efter?
Eller så gör jag som vi svenskar brukar göra, skyller på norrmannen som tog kortet.

Ellen! Vart är Jesus? Tittut!



Sen så fick jag ju ett ganska suspekt brev i vintras också... men det kan jag ju berätta om vid ett senare tillfälle... #cliffhanger

Det kanske var Mulder och Scully från Arkiv-X som ville veta mer om det "så kallade" meteoritnedslaget?

måndag 11 maj 2015

Skåne ToR

I onsdags åkte vi till Skåne, jag jobbade medan Jenny och barnen spenderade lite kvalitetstid med mormor och morfar. Som vanligt blev vi rikligt bortskämda med god mat och en extra hand med barnen, det blev några avslappnade kvällar alltså.


Att Skåne är vackert vet de flesta, det bjuds på kilometerlånga gula rapsfält, storslagna byggnader och en och annan dunge de kallar skog.
Men det är få som tänker på hjälpsamma människor när de tänker på Skåne. När jag parkerade på en öde parkering i Malmö för ett tidigt morgonmöte på fredagen så såg jag till min förvåning att några hjälpsamma människor ställt upp en bil på ett par gamla fälgar när de stal däcken för att inte skada karossen i onödan, det tycker jag var fint gjort. :) Skåningar är så omtänksamma!


På fredagseftermiddagen sa vi hejdå till gammelmormor Greta en sista gång i St Råby kyrka, det var en fin begravning.

Nu är vi tillbaka i Värmland och Theodor har blivit ännu mer förtjust i Mumintrollen efter att ha sett en av dem flyga runt i en luftballong nere i Skåne.


måndag 4 maj 2015

Siri börjar bli stursk!

Nu kan man lätt tro att jag är både schizofren och har dålig tidsuppfattning... det senare kan nog Jenny intyga att det stämmer men oftast har jag koll på vilken dag det är åtminstone.

De två tidigare inläggen skulle förstås lagts upp igår, söndag, och det andra för någon vecka sedan. Min telefon, Siri som hon kallar sig när jag pratar med henne. Hon beslutade sig tydligen för att spara mina vardagsuppdateringar till en bättre dag, en regnigare dag som idag. Jag förstår hur hon tänker, fler släktingar och vänner som sitter vid datorn när det öser ner än när solen skiner som den gjort de senaste veckorna. Men jag får nog ta ett snack med henne och förklara vem som bestämmer.

Men eftersom jag ändå sitter här och skriver så passar jag på att skryta lite om ett rekommenderat brev jag hämtade ut på ICA Lövnäs häromsistens...


He aquí, Su Majestad el Rey Felipe VI de España

Avslutar helgen med grill och målning!

Efter en helt underbar långhelg med sol, glada barn, glad fru, god mat (läs: mycket grillat och lite skaldjur på det), shoppingrunda på stan, kvällsmys, dop och besök av storebrorsan från Stockholm så kan jag gå till jobbet imorgon full av ny energi!

Nästa vecka blir det Skåne!

Jenny målar fönster och dörrar och tvättar fasad, Se skillnaden på träpanelerna i skuggan och de i solen som tvättats.

Lilla Minelle döptes i helgen, Halleluja! Allahu Akbar!

Produktiv helg med tidiga morgnar!


Inför helgen skrev vi en av våra många "to do" listor, med en prioriteringsordning som vi sällan följer. Lördagen blev otroligt produktiv och vi vårstädade hela uterummet, målade fönsterramar eller vad det kallas, grävde upp våra vinbärsbuskar och "lannet", återplanterade buskarna i hålet i häcken, sålde utemöbler och monterade de nya, vi förberedde delar av trädgården för att så nytt gräs och fixade lite småsaker som behövde underhållas.

Tyvärr lyckades vi inte göra särskilt mycket av det på listan, såklart. Men vi började tidigt även denna morgon och vi räknar med att vara nästan lika produktiva idag, om vädret tillåter.

Jenny och Ellen har putsat våra fönster här på morgonkvisten!

Senare i eftermiddag blir det lite kalasfika för Ellen igen, det är inte alla som kan komma på hennes födelsedag så det blir många fikastunder, eller välbehövliga pauser, det beror på hur man ser det.

fredag 17 april 2015

Längtan efter sol och sommarutflykter.

Någonstans i Arboga-trakten står Theodors kompis Glassbjörnen.




När våren lyser med sin frånvaro så får man helt enkelt dra för persiennerna, bläddra bland förra årets härliga sommarbilder ett par minuter och föreställa sig att det är så det kommer se ut när man är klar för dagen och det är dags att lämna kontoret.


Theodor älskar att köpa glass, men när han fått den så brukar han bara titta på den och låta den smälta lite i handen innan han är generös nog att ge den till mig eller Jenny.
Han blir jätteglad för glassen och vi blir glada för att vi får äta upp den... win-win!






Båtkapten Finnpers



Förra året på Liseberg så skulle vi åka båt, Theodor var väldigt angelägen att få åka, ungefär som när han vill ha glass. Men när han väl fick en flytväst och vi satt i båten så satt han mest bara där och såg sig omkring, ibland rynkade han pannan och tänkte nog på vad han gett sig in i. Men efter att vi framfört denna knappt styrbara minibåt genom en snitslad bana så mottog han ett båtkörkort som han blev otroligt stolt över. Ett båtkörkort som ligger i säkert förvar i skåpet på kontoret tillsammans med hans Lisebergspass och hans polis-ID. Någon gång i månaden så vill han att jag plockar fram hans "identitetshandlingar" så att han får titta på dem en stund, för att sedan läggas tillbaka i tryggt förvar i rätt låda till nästa gång.
Jag känner igen vissa drag i det beteendet...

22:e juli, Jenny shoppar loss i Malmö på sin födelsedag och vädret var underbart.

måndag 13 april 2015

Fordonsfascination

Barn fascineras ofta av fordon, även om de finns överallt så är det ändå väldigt spännande. Stora bilar, små bilar, fula bilar, fina bilar, blinkande bilar eller... krockade bilar, och Theodor är inget undantag!








Här poserar han stolt framför en grön skrotbil av okänt fabrikat.
Vi var på en plåtfirma med Jennys lilla Opel som blivit påkörd på biblioteksparkeringen.

När vi upptäckte att hennes bil blivit skrapad var vi redan tillbaka på Hammarö, men jag kastade mig i bilen, raka vägen tillbaka till stan och biblioteket. Där stod förövarens fordon kvar och efter noga dokumentation och ett samtal så bekände trafikboven sina synder och saken var klar.







Tänk om man en dag fick sitta i en riktig blipbil! tänkte Theodor. Helst inte i baksätet då, tillade mamma Jenny.




söndag 12 april 2015

Året var 1976





§  Jordens befolkning uppgår till 4 miljarder.








§ Moder Jord slår tillbaka och sex större jordbävningar drabbar jordens befolkning. Totalt omkommer minst 268 000 personer och miljontals människor blir hemlösa.



§ Indiens premiärminister Indira Gandhi inleder ett tvångssteriliseringsprogram för att minska befolkningsökningen i landet, men det var bevisligen inte tillräckligt då Indiens befolkning redan har dubblats TVÅ gånger sedan dess! Samtidigt i Sverige införs fri sterilisering om man själv vill.














 § H.M. Kung Carl XVI Gustaf gifter sig 
med Silvia Sommerlath den 19 juni.



§ Apple Computer grundas av Steve Jobs och Steve Wozniak.
Apples första logotyp innan de bytte till det klassiska äpplet...

§ Samtidigt i Thailand genomgår Åke Finnpers sin ordinationsrit och spenderar sedan en längre tid som munk i ett buddhistiskt tempel.