onsdag 31 oktober 2012

Projekt renovera trappan påbörjat!

Nu har vi äntligen fått tummen ur och börjat slipa trappan. Lite slitigt men det kommer förhoppningsvis bli väldigt fint när det blir klart! I morgon ska det inhandlad färg och i helgen ska det målas!

Nu blir det tevekväll med bonde söker fru och Greys anatomy!


tisdag 30 oktober 2012

I know what love is...

Om Forrest Gump var en skräckfilm...

Tisdagsmys

Ikväll dricker vi pärondryck med ciderkaraktär och funderar på om vi ska se sagan om ringen ;)

Inspiration sovrum

Vi har länge funderat på att köpa en ny sängram då den gamla var alldeles för stor och mörk. Har nu kommit på en annan ide, nämligen att göra en egen sänggavel!
Har sökt lite inspiration på nätet och hittade då instruktioner till hur man kan göra och det verkar faktiskt ganska lätt. Man tar en MDF skiva och på den limmar man lite tjockare skumgummi i samma mått. Sen spänner man bara över ett tyg och fäster det med häftpistol på baksdan. Till sist borr man hål och syr i knappar med en speciell sorts nål.
Kul då det blir lite personligare då man kan välja tyg och färger själv.

Kommer nog dröja ett tag innan jag tar tag i detta projekt, nästa projekt ska ju bli trappan och med den har vi inte börjat än...
Det är lite svårare att hitta tid nu när vi har ett litet yrväder hemma:)

Nej nu blir det till att stoppa lillkillen i sängen för en tupplur, sen blir det en sväng till badhuset!





'
Bilder från skönahem.se
                        


En lugn start på veckan.

Nu sitter jag på kontoret och låter mina frusna fingrar spela en bloggtruddelutt på tangentbordet, jag har egentligen inte så mycket att säga, det har varit en lugn start på veckan. Vi är nu i den perioden på året då nästan alla har förstått att det börjar bli kyligt även inomhus, med undantaget som bekräftar regeln i form av de snåla hyresvärdar som håller nere värmen i elementen så länge det bara går. Lyckligtvis är jag min egen hyresvärd i hemmet så braskaminen sprakar varenda vaken timme, men mitt bloggande har ännu inte genererat tillräckligt med $ att köpa lokalerna av min arbetsgivares hyresvärd.

Jag skulle kunnat ta ett kort på mina bleka fingrar som skiftar i en lätt blå nyans men då jag tvivlar på att du skulle uppskatta det har jag istället valt att bjuda på ett litet kollage.

Trötta hjältar, de somnade båda två när det var dags för mat.
Bilden på Nors kyrka tvärs över vägen lade jag till för att få till vykortskänslan. :P




















söndag 28 oktober 2012

Middag och barnkalas

Nu har vi precis ätit hemmagjord sushi och tittat på solsidan, perfekt avslutning på ännu en bra helg:)
I helgen har vi haft middag med goda vänner och idag har det varit barnkalas här i Norsbron. Kusin Jesper har fyllt år och hade idag sitt kalas med massa klasskompisar här. Jäklar vilken energi ungar har! Där fick vi en försmak på vad vi har att vänta när det är vår tur att anordna barnkalas:)



Färdigdukat i väntan på gästerna! 

Theodor 10 månader!

Igår blev vår stora kärlek hela 10 månader!

Detta inlägg är mest skrivet för oss själva, tiden går så fort så det är roligt att ha något att gå tillbaka till och läsa när man så fort glömmer hur det varit..

Theodor idag:
I fredags var vi på BVC för 10 månaders kontroll, Theodor väger nu 9.500 g och är 76 cm lång!
Dagarna när han kunde ligga och sova i ens famn är sedan länge förbi och nu river han allt som kommer i hans väg som en liten bulldozer:) Han går och håller sig i väggar och möbler och kan nu även stå ganska stadigt utan att hålla i. Tidigare vinkade han till allt å alla, han har nu tagit det hela till en ny nivå och klappar nu i stället händerna till allt å alla. Vi går runt här hemma hela dagarna och känner oss väldigt duktiga när vi får ständiga applåder:)
Han kan säga ett par ord som mamma, pappa, titta och lampa. Super sött och man smälter varje gång!
Han har fått sex fina tänder och inga mer verkar vara på gång. Det bästa han vet är titt ut lekar, bli omkring körd med sin bil och saker som brummar. Han älskar dammsugaren och skriker av lycka när den kommer fram, vi får väl se hur länge detta håller i sig;)

Han äter bra och är super duktigt på att plocka i sig mat själv. Falukorv med makaroner och mackor med diverse pålägg är favoriterna just nu. Nätterna är väldigt varierande, vissa sover han jättebra och andra mindre bra och vissa nätter vill han fortfarande ha flaska. Senaste veckorna har gått
mycket bättre så vi hoppas att det är en trend som håller i sig. Han sover i sin säng på sitt rum med sin kaninfilt som har blivit ett måste för att kunna somna. Vi har äntligen fått in rutiner som fungerar vilket känns väldigt bra.
För att fördriva dagarna går vi på olika aktiviteter som tisdagarnas rytmik och öppna förskola. Ibland åker vi till badhuset, gungar eller bara är hemma och myser. Vi umgås mycket med Linnea och Clara och Clara och Theodor har väldigt roligt tillsammans. Det är jättekul att se hur de känner igen varandra och leker ihop:)

Han har en väldigt stark vilja och vet exakt vad han vill, ibland blir han förkrossad när roliga saker tar slut (typ när man inte länge orkar köra runt honom i bilen för det känns som ryggen ska gå av). Han har även en ful vana att gnissla tänder så man ryser i hela kroppen!
Han är en väldigt go och härlig kille. Han är nästan alltid glad och skrattar mycket vilket såklart känns fantastiskt bra. Han är väldigt kärleksfull av sig och pussas mer än gärna:) Det är nog en liten tjejtjusare vi kommer ha att göra med i framtiden!


Det finaste och bästa vi har! <3

onsdag 24 oktober 2012

Gubben i lådan

Lite nytt i matsal

Avlastningsbord till när det ska bjudas på mycket mat och fotodörrar med familjebilder, lite personligare och lite varmare:)




Pyssel!

Som ni säkert har märkt tar vi en hel del bilder på Theodor;) Idag blir det till sätta in favoritbilderna i hans album!

tisdag 23 oktober 2012

Semestersugen

Råa höstdagar som denna får mig att längta till sydligare breddgrader, inte Skåne, även om det kan vara nog trevligt där med rätt sällskap. Nej, jag tänker längre söderut, till något varmt medelhavsland eller varför inte en tur tillbaka till den fantastiska ögruppen Azorerna... 

Vackra blommor på en höjd med utsikt över det blå Atlanthavet. 
Kontrasterna och skärpan blev så bra mot bakgrunden att bilden nästan ser Photoshopad ut.




























Att slumra till i gräset en stund och vakna med denna utsikten är något utöver det vanliga.




























I vulkanen låg det en by och två sjöar som skiljs åt med en stenbro.
Det var vid den röda cirkeln jag tog kortet ovanför.


































Jag och min kära lilla Jenny på en promenad över ön São Miguel.



Om jag gjorde dig sugen nog på semester att spontanköpa en biljett till värmen, var hygglo och skicka ett vykort i alla fall. ;-)

Får jag lov...?

En kväll för inte så länge sedan bjöd Jenny och Theodor på en liten dansuppvisning i matsalen. :)


måndag 22 oktober 2012

Nästa projekt i Norsbron!

Nu har vi bestämt oss för vad nästa projekt i huset blir! Denna gången är det trappan till övervåningen som ska få sig en make over! Idag är den brun, sliten och trist men den ska nu bli vit och tjusig med gråa halvmånar. Kikade runt lite på nätet idag och hittade dessa på ellos.se , ungefär något liknande vi tänkt oss! Känns bra att komma igång med lite fix i huset igen nu när det legat på is i några veckor!






  

söndag 21 oktober 2012

Trevliga snabbvisiter och gooo middag:)

En trevlig helg går åter mot sitt slut! Denna helg har bjudit på trevliga besök, födelsedagsmiddag i Lungsund och bebisgos! Söndagskvällen avslutades med ett besök av kusiner och efter en händelserik helg sover nu Theodor gott i sin säng:) Tack alla underbara för en trevlig helg!


 Linslusarna!


Massa bus!

Bilderna till lagerbryggan.se klara!

Idag fick vi se bilderna på Theodor som togs tidigare i veckan. Kläderna han har på sig här finns att köpa på  https://www.facebook.com/pages/Lagerbryggan/121910631250935 samt www.lagerbryggan.se Kolla in där vet ja! 









fredag 19 oktober 2012

Geografi i chockladsås?

Titt som tätt läser man i tidningen om någon amerikansk hemmafru som sett Jesus i kaffesump eller i en lövhög. Men här i Norsbron uppenbarar sig inte Jesus, trots att vi bor "nära Gud" som svenska kyrkan påstår. Nej, här ser vi nordeuropa i chockladsåsen. Vad eller vem är det som försöker säga mig något? Vilken tidning ska jag ringa till och tipsa om detta sensationella fynd!?

Observera att även den ryska Kolahalvön är med!


Gott, gott gotti gott gott...

Gofika med trevligt sällskap:)

Roliga framsteg!

Dagarna är så roliga nu, det händer så mycket i Theodors utveckling och han lär sig nya saker varje dag:) Nu har han lagt till "titta" till ordförrådet som hittills bestått av mamma, pappa och lampa, han klappar händer, kryper blixtsnabbt, och plockar i sig mat jättefint själv:) Han har slutat att endast äta nestles spagetti köttfärssås till middag och äter numera till och med makaroner och falukorv i vanlig form:) Han är så stor nu och växer så snabbt! 2 nätter i rad har han även sovit hela natten utan att vakna och vilja ha mat! Helt fantastiskt underbart!! Vi håller alla tummar i världen att det håller i sig nu!

Idag ska vi framkalla foto! Har två tråkiga garderobsdörrar i matsalen och dom ska nu fyllas med fina bilder i hopp om att det ska kännas som två tavlor istället. Bild kommer upp när det blir klart! Idag kommer även Linnea och lilla Clara hit och lunchar och ikväll blir det fredagsmys med älsklingen!

Välkommen underbara helg! Som vi saknat dig!


Theodor i full fart;)

Äntligen har jag funnit min Chesterfieldfåtölj!

Med stor hjälp av den oxblodsröda Chesterfieldfåtölj jag fann i Malmö tidigare i veckan börjar äntligen kontoret se ut som jag hade föreställt mig. Traditionella tapeter, mörka möbler och vackra detaljer med en stänk av 10-talet i form av den oundvikliga datorn man inte klarar sig utan i dagens samhälle.

Möblemanget är ett hopplock som jag samlat på mig de senaste åren, jag har länge haft en vision om hur ett eventuellt kontor (läs: grabbrum) skulle se ut och nu känner jag att jag är nära slutresultatet.
Det var aningens omständigt att få hit fåtöljen, två turer till Malmö, hyra släp i Södra Sandby, tillbaka till Lund och lasta, sen var det bara 55 mil hem genom kolsvarta natten för att lasta av halv två på natten, sova, vakna, mot Lamberget för att lämna släpet och sen till jobbet. Men det var det helt klart värt... :o)

Bjuder på några bilder så här strax innan midnatt.


Chesterfieldfåtöljen är som bekant från Malmö, säljaren var en indisk 
möbelhandlare som bl.a. varit lagkapten i svenska cricketlandslaget.


Koppartavlan som föreställer en 1500-tals världskarta fick jag efter pappa av Synne, på den tiden var den ett slitet vardagsrumsbord, men efter lite restaureringsarbete med Jennys hjälp och Sörens expertis i att fästa tunga saker på tunna väggar har jag nu en tavla av Guds nåde!


Jag kommer... *hick* ...sova gott... *hick* ...inatt.

Här saknar jag en stol som passar in i rummets helhet och som inte försvinner 
bakom min farfarsfar Finn Per Hanssons pampiga ekskrivbord.


Nu ska jag göra min familj sällskap på andra våningen och sussa kudde, godnatt, sov gott, syns imorr'n!



torsdag 18 oktober 2012

Några bilder från helgens besök i Skåne

Gammelmormor Greta och Theodor




Min stiliga karl!




Jasse och Theodor




Theodors nya vrålåk, en tidig julklapp från mormor och morfar! Han är lite liten för den än men det gick alldeles utmärk att åka på flaket till Theodors stora förtjusning ;)




Snabbvisit hos Amelie och barnen

Ses snart igen! 

Bestemor på besök!

Theodor koser seg med bestemor Synnøve på kjøkkenet, nydelig!















onsdag 17 oktober 2012

Lagerbryggan.se

Idag har Theodor fått testa på modellivet och tagit bilder för lagerbryggan.se. Det är en nystartad sida på nätet som säljer jätte söta barnkläder. Det varit jätte roligt och Theodor som älskar uppmärksamhet stormtrivdes!! Riktigt duktig var han vår lille skutt:) Ska bli så kul att se bilderna sen!


Syskonkärlek

Jag har välsignats med många fina syskon och det är jag oerhört tacksam för, några har varit med mig från födseln och lika många har jag på ett eller annat vis fått på vägen, ni vet förstås själva vilka ni är men för att klara ut eventuella funderingar så syftar jag givetvis på Kebby, Solveig, Fredrik og Elisabeth.

I min värld är förstås min egna familj, min son och min underbara Jenny det allra käraste jag har, men mina många syskon har alltid funnits som en stark och viktig grundpelare i mitt liv, något som i stor utsträckning faktiskt har format min identitet. Det fina med syskonkärlek är att man ena dagen kan slita varandras hår och nästa dag finnas där för att ge eller få  tröst och förlåtelse.
Eller som Björn Ranelid hade förklarat det...
"Kärleken, detta under, detta mirakel… och är mäktigare än allting annat på denna jord."
Men det är inte bara vår svenske estradör Björn Ranelid som författar sina tankar i sång.
På min storasyster Kettys 30-årsdag för ett par veckor sedan överraskades hon med en låt skriven och framförd av lillasyster Kessy.

Lyssna och njut, hon är väldigt duktig...

Theodor provar vrålåk!

Theodor har utvecklat en kärlek till det som brummar, det spelar ingen roll om det är pappas skruvdragare, dammsugaren eller en 200+ hästars Volvo, allt med motor är fantastiskt!
Ni kan tro att han blev glad när onkel Hasse tittade förbi förra veckan med sin nya fina motorcykel.
Självklart fick han sitta med och brumma lite för sig själv, tack Hasse för besöket, alltid lika trevligt!


tisdag 16 oktober 2012

Hej Ullared!

Idag blev det shopping i Ullared för hela slanten, det var riktigt kul men också lite jobbigt när det är så mycket folk överallt! Nu är vi trötta och påväg mot Karlstad! Theodor har varit på jättebra humör hela dagen och charmat tanterna inne i affären, han sussar gott i bilbarnstolen nu ;)

Skål!

Långhelg i Lund!

Nu styr vi kosan hemåt igen efter en helg i Skåne! Vi har träffat familj och vänner, ätit gott och blivit ordentligt bortskämda hos mamma och pappa:) Super tack till er för allt!! Med oss hem har vi ett helt släp fyllt med grejer, bl.a. en finfin fåtölj till Kelly som vi hittade i en butik i Malmö. Riktigt kul då han har letat efter just en sådan ett bra tag nu:)

I helgen hann vi även träffat en barndomskompis till mig och hennes kille. Vi har inte setts på flera år och det var verkligen super trevligt att träffa henne igen! Kul att man har kvar kontakten efter så många år! Har så många fina minnen med henne:)
Vi har även varit en sväng hos Amelie som är Theodors gudmor och hennes härliga barn. Har såklart också träffat finaste Jasse! Alltid lika kul att ses, tråkigt bara att det är så sällan och alldeles för kort tid!

Nu har vi precis passerat hallandsåsen och snart blir det ett stopp i Ullared och där ska det handlas!


Bild på Theodor och Victor, mer bilder kommer upp när vi kommer hem!

fredag 12 oktober 2012

Apskor till min lilla apa;)

Idag kom inneskorna från Bobux som jag beställde i förrgår:) Riktigt snabb leverans! Dom är mjuka och goa och sitter väldigt bra och än har han inte lyckats få av sig dom. Bra jobbat Bobux!

En vän tipsade mig för några dagar sedan om bananglass till barn. Man stoppar bara in en banan i frysen och efter några timmar mixar man den i mixern. Detta testade jag och Theodor idag, riktigt gott och enkelt:) Tack Linnea för tipset!


Isskrapor och rattmuffar åt folket!

Som vanligt här i Värmland så har vi en väldigt kort höst, på morgonen döljs de vackra höstfärgerna av ett tunt lager av kall, vit frost som får det att riktigt isa in i märgen och man önskar att man hade långkalsonger och skoterställ varje morgon när man skrapar rutorna och sätter sig i en iskall bil.
Varför gick rattmuffen ur tiden? Jag önskar jag hade en varje morgon, som jag sen diskret skulle placera i handsfacket när jag parkerar bilen på jobbet. ;-)

Gräsklipparen är nu hel igen och gräsmattan är nyklippt, det var en liten, liten fjäder som lossnat och försatt maskinen ur funktion. Reparationen gick på 38:- så det blir till att skruva ned värmen några dagar för att spara in det på elräkningen. :P
Med hjälp av svärmor och mina väldigt gröna fingrar har jag även klippt buskar och träd, så nu slipper jag göra en lambada var gång jag ska klippa gräset. Det är svårt att se på denna bilden, men jag klippte bort MYCKET på just det trädet, sparade allt som växte mot skyn och tog bort allt som gick i sedled och nedåt.
De tunga grenarna reste sig när jag lättade lite på tyngden och trädet fick en riktig ansiktslyftning. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag inte dödade det stackars trädet och att jag lyckas tvåla bort grässafterna från mina gröna fingrar, för ingen som känner mig trodde väl att mina fingrar skulle vara gröna i den vanliga bemärkelsen?


Jag måste få avsluta mitt inlägg med en bild jag tog när lilla familjen tog en promenad till Nors kyrka som ligger två stenkast bort. När man lever i världens näst mest sekulariserade land kan man kan inte annat än älska och le åt Svenska kyrkans dramatiska slogans...


torsdag 11 oktober 2012

Kommentera mera:)

Nu har vi hittat en inställning här på bloggen som gör att vem som helst kan kommentera våra inlägg, så nu är det fritt fram om någon nu skulle vilja göra det:)


Mer bilder...

Ja vet att det blir sjukt mycket bilder på Theodor här på bloggen men han är ju så söt att man bara inte kan låta bli!




onsdag 10 oktober 2012

Vardagslyx i Norsbron

Härliga höstdag!

Idag blev det en promenad i det fina vädret och såklart ett besök på lekplatsen:) Invigde även overallen från polarn som jag hittade till theodor på blocket för några veckor sen. Riktigt bra köp!