måndag 11 november 2013

Tom Hanks fortsätter att imponera!



"Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get."
Igår så var det Fars dag och jag väcktes efter en liten sovmorgon med fina presenter i sängen. Inte nog med det, syster Ketty kom senare under dagen och tog hand om Theodor så att jag och Jenny kunde åka in till stan, äta mongolisk buffé på min absoluta favoritrestaurang Mongolian Steakhouse och sedan se den sena bioföreställningen av Captain Phillips. En av de bästa filmerna jag sett på flera år!

Få skådespelare har vunnit så många priser som Tom Hanks, och ännu färre förtjänar att vinna när han endast blivit nominerad. Med det vill jag säga att han är en väldigt bra skådespelare, en av de bästa.
Han har briljerat i filmer och serier som Forrest Gump, Saving Private Ryan, Band of Brothers (regisserade), Sleepless in Seattle, Philadelphia, Big, Cast Away, The Green Mile... och nu i den verklighetsbaserade filmen Captain Phillips!

Som den strandsatte Chuck Noland i den FedEx-sponsrade filmen Cast Away.
Vill man göra film i Hollywood och tjäna storkovan på biljettintäkter så bör man anlita en Tom som huvudrollsinnehavare. Antingen Tom Hanks eller hans namne Tom Cruise, de två är nämligen de enda som spelat huvudrollen i inte mindre än SJU filmer som samtliga gett över hundra miljoner DOLLAR i intäkter, per film. Att filmen Cast Away var sponsrad av fraktföretaget FedEx var ungefär lika tydligt som att andra säsongen av Solsidan var sponsrat av Volvo. Men i den nya filmen så har ändå världens största containerfraktsrederi, det danska Maersk Line slagit alla tidigare rekord i uppenbar produktplacering.

En annan kul kuriosa om Tom Hanks är att han på sin fars sida är avlägset släkt med USA's 16:e president Abraham Lincoln.

Han gör en övertygande roll som sjökapten på containerfartyget
MAERSK Alabama som kapas av pirater utanför Somalias kust.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar